detector.media
21.10.2016 13:36
Обшук у Москві у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич спричинили «фобії Кремля» - Вікторія Сюмар
Обшук у Москві у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич спричинили «фобії Кремля» - Вікторія Сюмар
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що обшук в Росії у журналістки, позаштатного кореспондента телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич можна трактувати тільки як наступ на свободу слова.

Про це вона сказала в коментарі телеканалу «112 Україна».

«Це можна трактувати тільки як наступ на свободу слова, тому що журналістські джерела повинні бути захищені й інформація повинна бути захищена, це так робиться у всіх цивілізованих країнах, але Росія, на жаль, не є вже давно цивілізованою країною», - вважає Вікторія Сюмар.

«Зрозуміло, що контакти зі Скоропадським міг мати будь-хто, будь-який журналіст. Ви можете написати йому в "Фейсбук", він відповість, найімовірніше. Це означає, що у вас можуть забрати телефон і вас кинути в Лефортово? На жаль, у Росії це так. Це сьогодні держава, що має всі ознаки терористичної і становить загрозу правам людини. Це російська фобія, що якийсь ПС приїде до Росії і зможе організувати революцію. І кожен, хто контактує з ПС, сприймається як агент, який ледь не тренінгами займається. Це смішні фобії, параноїдальні, але вони притаманні сьогодні російському режиму», - наголосила голова Комітету.

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 21 жовтня, у Москві (Росія) стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». Обшук почався до світанку в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Ксенія Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

Як повідомляє «Правова ініціатива Росії», позаштатнка кореспондентка телеканалу «112 Україна» Ксенія Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ.

На фото - Вікторія Сюмар

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY