detector.media
21.10.2016 12:56
Журналістка Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ
Журналістка Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ
«Правова ініціатива Росії» повідомляє, що позаштатний кореспондент телеканалу «112 Україна» Ксенія Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила Ольга Гнездилова, юридичний директор «Правової Ініціативи Росії», де раніше офіційно працювала журналістка.

 «Ми вирішили надати адвоката Ксенії. Зараз він приїхав до Слідчого комітету Росії разом з нею, і вони відправилися на допит... У нас є копія повістки, яка була викладена у Фейсбуці, там є номер кримінальної справи, але немає статей, за якими воно порушено. Взагалі ніякої такої інформації по слідству немає», - заявила пані Гнєздилова.

За її словами, допит, згідно із законом, не може тривати більше 4 годин.

«Може, буде швидше, протягом 2-х годин чекаємо інформацію... Важко сказати, з чим пов'язані обшуки. Це ніяк не пов'язано з нашою організацією. Але у нас часто приходять до людей і забирають техніку за надуманими приводами... У Ксенії вилучили всю техніку, це звичайна практика для правоохоронних органів, щоб знайти щось цікаве для слідства», - зазначила пані Гнездилова.

Як писав «Детектор медіа», у Москві стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY