detector.media
21.10.2016 12:37
15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»
15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»
До рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» від журналу «Фокус» потрапили 15 жінок, дотичних до сфери медіа. Рейтинг опубліковано у свіжому числі журналу від 21 жовтня 2016 року.

Найвпливовішою жінкою-медійницею стала Олена Пінчук, голова наглядової ради медіагрупи StarLightMedia - № 10 у рейтингу. За рік вона опустилася в рейтингу на шість позицій. Услід за нею місце № 11 посіла Ганна Безлюдна, керівниця Inter Media Group, яка втратила чотири позиції в рейтингу.

№ 14 стала Олена Притула, засновниця інтернет-видання «Українська правда», яка за рік знизилася на одну позицію в рейтингу. За нею № 15 посіла Вікторія Сюмар, народна депутатка від «Народного фронту», голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. Вона за рік втратила сім позицій.

На чотири сходинки – на № 19 – піднялася Юлія Мостова, головна редакторка газети «Дзеркало тижня. Україна». На шість сходинок – на № 25 – опустилася Ольга Герасим’юк, перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. № 34 у рейтингу посіла Олена Кондратюк, народна депутатка від «Батьківщини» та член Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. Вона піднялася на три сходинки.

№ 57 стала Алла Мазур, телеведуча каналу «1+1», втративши за рік вісім позицій. № 61 посіла Мирослава Гонгадзе, керівниця Української служби «Голосу Америки», так само втративши вісім позицій. На дев’ять сходинок – на № 71 – опустилася головна редакторка газети «День» Лариса Івшина.

Далі в рейтингу опинилися телевізійниці. № 76 – Катя Осадча, ведуча каналу «1+1» (втратила 12 сходинок). № 78 – Оксана Соколова, керівниця департаменту публіцистичних проектів каналу ICTV (втратила сім позицій). № 80 – Олена Фроляк, головна редакторка інформаційної служби каналу ICTV (мінус п’ять сходинок). № 82 – Ольга Фреймут, ведуча каналу «1+1» (мінус 13 позицій).

Останньою з медійниць у рейтингу - № 93 – стала Наталія Лигачова, голова ГО «Детектор медіа» та шеф-редакторка однойменного порталу. Вона за рік піднялася на чотири сходинки. «Фокус» відзначив її за старт порталу «Детектор медіа» та обрання головою Незалежної медійної ради.

Загалом цьогорічний рейтинг суттєво оновився: понад 20 жінок-учасниць минулого року втратили високі посади та свою впливовість і опинилися за межами списку. П’ята частина рейтингу – нові обличчя.

Рейтинг 2016 року очолила Валерія Гонтарєва, голова Національного банку України. На другому місці – Ірина Геращенко, перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена представниця Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях. На третій сходинці – Юлія Тимошенко, народна депутатка, лідер ВО «Батьківщина.

Далі місця в першій десятці рейтингу здобули голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, перша заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY