detector.media
19.10.2016 17:54
На Дніпропетровщині адміністратор соцмереж виконував завдання російських спецслужб - СБУ
На Дніпропетровщині адміністратор соцмереж виконував завдання російських спецслужб - СБУ
Співробітники Служби безпеки України затримали на на Дніпропетровщині адміністратора сепаратистських груп у соцмережах, який підозрюється у тому, що за завданням спецслужб РФ вів активну антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомляє Прес-центр СБУ.

За інформацією СБУ, представники російських спецслужб залучили мешканця Жовтих Вод до співпраці у вересні 2015 року. 31-річний чоловік поширював підготовлені в РФ матеріали (статті, фото, відео, карикатури), спрямовані на дискредитацію української держави та армії, популяризацію терористичних організацій «ДНР/ЛНР», розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду входження України до складу Російської Федерації.

Також спільник терористів інформував своїх кураторів про настрої серед мешканців міста та соціально-політичну обстановку на Дніпропетровщині, готовність населення до акцій протесту, пов’язаних з підвищенням тарифів на комунальні послуги, вивчав можливість організації проплаченого російськими спецслужбами «тарифного майдану» з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що нещодавно Служба безпеки України (СБУ) затримала 47-річного мешканця Дніпра, який за завданням російських спецслужб вів антиукраїнську пропаганду в інтернеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY