detector.media
19.10.2016 11:36
Закон про скорочення УПП скеровано на підпис Президенту
Закон про скорочення УПП скеровано на підпис Президенту
19 жовтня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)». Закон скеровано на підпис Президенту України.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради про стан проходження відповідного законопроекту № 3504.

Верховна Рада ухвалила закон про зміну складу УПП 6 жовтня. Підготовлена до другого читання редакція законопроекту № 3504 передбачає, що до складу універсальної програмної послуги входять такі телерадіопрограми:

1) публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України»;

2) телерадіоорганізацій місцевої і регіональної категорії мовлення, що здійснюють мовлення в межах не більш як однієї області (або виключно в межах Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя), що відповідно до ліцензій на мовлення здійснюють ефірне телевізійне мовлення або цифрове мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, на території розташування відповідної багатоканальної телемережі, що використовується провайдером програмної послуги, за умови, що такі телерадіоорганізації не здійснюють ретрансляції програм інших мовників та не володіють іншими ліцензіями, що дозволяють здійснювати ефірне або багатоканальне мовлення в інших областях (регіонах) України;

3) державного підприємства «Парламентський телеканал «Рада» або його правонаступника за умови наявності у нього ліцензії на мовлення».

Закон має набрати чинності з 1 січня 2017 року.

7 жовтня асоціація «Телекомунікаційна палата України» (Телекомпалата) звернулася з відкритим листом до Президента України з проханням ветувати цей закон. Лист прокоментував голова StarLightMedia Володимир Бородянський, а раніше телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами. Бачення кабельних провайдерів в інтерв’ю «Детектору медіа» виклав директор Телекомпалати Костянтин Грицак.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY