detector.media
18.10.2016 19:13
Світлана Крюкова проситиме від Держприкордонслужби роз’яснень щодо обшуку в аеропорту
Світлана Крюкова проситиме від Держприкордонслужби роз’яснень щодо обшуку в аеропорту
Заступниця головного редактора видання «Страна.ua» Світлана Крюкова заявляє, що її обшукали в аеропорту «Бориспіль» і вона з цього приводу проситиме роз’яснень у Державної прикордонної служби України. Про це вона повідомила в коментарі «Детектору медіа».

За словами журналістки, 17 жовтня прикордонники обшукали її в аеропорту «Бориспіль» після її повернення в Україну з поїздки в Іспанію та Нідерланди, де вона проводила зустрічі з інформаторами її журналістського розслідування.

Пані Крюкова стверджує, що обшук було проведено нібито за вказівкою Служби безпеки України, яка нібито виявляє до неї інтерес через чергове журналістське розслідування. Вона вважає, що під час обшуку в аеропорту перебували і співробітники СБУ, хоча підтверджень цього не має.

«Я хочу зараз написати запит в прикордонну службу, щоб вони мені пояснили свою версію того, що трапилося, дали мені офіційне пояснення і показали рішення про огляд. Можу написати в СБУ, але вони там мені скажуть, що не було нікого. Вони ж взагалі зі мною не контактували. Чіпати багаж може тільки прикордонна служба, а не СБУ. Повинно бути якесь рішення. Але вони там були, група людей. І на виході стояли припарковані машини СБУ, вони дуже характерні. Крім того депутат Ігор Мосійчук, який був випадково поруч, теж підтвердив, що це співробітники СБУ» – сказала вона.

За словами журналістки, прикордонники запитували в неї, чи має вона додатковий телефон або флешку, на яких міститься «важлива» інформація. Пані Крюкова припускає, що в неї шукали телефон, який їй хотів передати інформатор з-за кордону, але якого в неї при собі не було. «У мене було завдання взяти цей телефон та віддати на міжнародну експертизу. Є компанії, які це роблять, - додала вона. – Телефон належить людині, яка погодилася надати мені інформацію, яка мене цікавила. Але так сталося, що я не взяла цей телефон. Довго пояснювати, чому так вийшло. Але я розуміла, що тут у мене зможуть його забрати. Я придумала інший спосіб, як це зробити в Європі».

«Детектор медіа» надіслав Держприкордонслужбі інформаційний запит та чекає на коментар.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY