detector.media
18.10.2016 16:20
Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження
Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нарікає на те, що змушена погоджувати свої закордонні відрядження та витрати на них з Кабінетом Міністрів України.

Уряд зволікає з погодженням видатків з бюджету Нацради на закордонні відрядження, через що регулятор змушений скасовувати свої відрядження. Про це «Детектору медіа» розповіла перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

За її словами, 7-9 вересня планувалася участь представників Нацради в засіданні регуляторів країн Чорноморського регіону (BRAF) у Молдові. Кабмін погодив відрядження запізно – увечері напередодні запланованого вильоту, і зрештою делегат Нацради так і не поїхав у відрядження.

Цього тижня, з 19 по 22 жовтня, троє представників Нацради – члени регуляторного органу Ольга Герасим’юк та Уляна Фещук і начальник юридичного відділу – планували відрядження на засідання Європейської платформи регуляторів (EPRA). Але Кабмін, зі слів пані Герасим’юк, дозволив відрядження не трьом, а одному представнику Нацради. На EPRA має їхати пані Герасим’юк, яка планує взяти участь у панелі «Медіа в часи кризи». Проте станом на 18 жовтня, за день до початку відрядження, Кабмін не погодив витрати з бюджету на цю поїздку. «Я там маю бути, але досі не знаю, чи я завтра лечу», - зауважила пані Герасим’юк.

У Нацраді вважають, що Кабмін обмежує незалежність регулятора. «Через такий спосіб затвердження участі Національної ради в закордонних заходах Кабмін обмежує регулятора в незалежності його рішень і міжнародної присутності, - заявила пані Герасим’юк. – Ми будемо звертатися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голова Національної ради матиме зустріч із цього приводу з міністром юстиції».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY