detector.media
18.10.2016 13:19
Держкіно повторно запитало у «2+2» документи, які б підтверджували копродукцію «Останнього копа»
Держкіно повторно запитало у «2+2» документи, які б підтверджували копродукцію «Останнього копа»
Державне агентство з питань кіно звернулось до телеканалу «2+2» з проханням надати документи, які б підтверджували спільну роботу України і Росії над серіалом «Останній коп»

Про це «Детектору медіа» повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Коли ми видавали посвідчення "Останньому копу",  ми отримали документи,  з яких випливає, що це телесеріал,  створений в копродукції України з Росією,  в титрах ми бачили прізвище українського режисера. Фільм пройшов розгляд Експертної комісії, тому йому було надане прокатне посвідчення. Лише  минулого тижня до нас дійшла певна кількість скарг щодо цього серіалу, і зараз ми будемо на них реагувати. Ми вже звернулися до компанії, яка отримала на нього прокатне посвідчення, з проханням надати додаткові матеріали, які підтверджують, що цей фільм дійсно створений в копродукції. Після отримання цих документів ми будемо приймати рішення», – сказав пан Іллєнко.

Сьогодні, 18 жовтня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «2+2» через показ ним серіалу «Останній коп». Представниця каналу повідомила Нацраді, що «2+2» звернувся до Держкіно з проханням ще раз переглянути серіал і видане йому прокатне посвідчення.

Нагадаємо, 10 жовтня на «2+2» відбулася прем’єра поліцейського детективу «Останній коп» із Гошею Куценко в головній ролі, який заявлений каналом як продукт українсько-російського виробництва. Як з'ясував «Детектор медіа», у Росії цей серіал має назву «Последний мент», він знятий російською компанією «Спутник Восток Продакшн» на замовлення російського «Пятого канала». А «2+2» дозняв і переозвучив деякі сцени російського продукту. У квітні 2016 року Держкіно видало каналу прокатне посвідчення на серіал спільного виробництва Росії та України.

Скандал навколо «Останнього копа» нагадав минулорічну ситуацію з російським серіалом «След», який придбав канал «Україна», перезняв і переозвучив деякі сцени і представив як український серіал під назвою «ФЕС». Тоді група «1+1 медіа» звинуватила «Україну» у видаванні російського продукту за український. І внаслідок публічного скандалу Держкіно відкликало прокатне посвідчення серіалу «ФЕС» і заборонило його показ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY