detector.media
17.10.2016 14:00
У Києві скасували показ польського фільму «Волинь» (ДОПОВНЕНО)
У Києві скасували показ польського фільму «Волинь» (ДОПОВНЕНО)
У Києві скасували спеціальний показ польського фільму «Волинь», на презентацію якого мав приїхати режисер Войцех Смажовський.

Про це повідомила директор Польського інституту у Києві Єва Фігель у Facebook.

«З причин незалежних від польської сторони, спеціальний показ фільму "Волинь" за участі режисера Войцеха Смажовского у Києві не відбудуться», – йдеться у повідомленні.

Як повідомило «Польське радіо», підставою для скасування показу став лист Міністерства закордонних справ України до Посольстві Польщі в Україні. МЗС України рекомендувало утриматися від заходу з міркувань безпеки.

У коментарі «BBC Україна» речниця МЗС Мар'яна Беца сказала, що «за взаємною згодою показ перенесли на більш пізній період».

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко в коментарі «Детектору медіа» повідомив, що його відомство не має стосунку до скасування показу «Волині», оскільки Держкіно не видає прокатних посвідчень для закритих спеціальних кінопоказів. «Закритий показ – це абсолютно приватна справа. І це не є предметом будь-якого державного регулювання», – зазначив він.

Нагадаємо, фільм «Волинь», який вийшов в польський прокат 7 жовтня присвячений польсько-української історії – Волинськiй трагедії, або, як кажуть поляки, Волинськiй різанинi.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY