detector.media
15.10.2016 11:20
Завтра російські слідчі проводитимуть з Сущенком слідчі дії
Завтра російські слідчі проводитимуть з Сущенком слідчі дії
Заарештованому у Москві за звинуваченням у шпигунстві українському журналісту Роману Сущенку призначені слідчі дії.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін, який 14 жовтня нагамався потрапити до московського СІЗО «Лефортово», передає телеканал «112 Україна».

«Я зараз сиджу в черзі в "Лефортово" і розраховую потрапити, але шансів мало. Сьогодні п'ятниця, короткий день. Я тут 16-й. Мені вчора телефонував слідчий Креков, який веде нашу справу, і сказав, що у нас будуть слідчі дії в понеділок о 14:30. Я підозрюю, що будуть знайомити з постановою про призначення експертиз. А у вівторок я вже записався 7-м. І точно потраплю надовго, на пару годин. Ми з Романом пишемо цілий опус його показань і я думаю, що до вівторка закінчимо його і подамо слідству своїм клопотанням», - сказав в ефірі каналу Марк Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка й повідомило, що спільно з дружиною журналіста уклало угоду із адвокатомМарком Фейгіним, який захищатиме українця. 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував Романа Сущенка на 2 місяці. За словами його адвоката,незрозуміло, чи відбувся суд щодо його арешту. 

Міністерство закордонних справ спершу повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії, а згодом – що вимагаєвід Росії «невідкладного» його звільнення.

Українські громадські організації вважають, що арешт журналіста інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка в Москві треба розцінювати як наступ на свободу слова та закликають український уряд і міжнародну громадськість захистити українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму. В свою чергу, Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Росію до «негайного і безумовного» звільнення українського журналіста Романа Сущенка і зняття з нього всіх звинувачень.

5 жовтня  Верховна Рада звернулася із заявою до парламентів держав-членів ЄС, США, Канади та Японії, Європейського парламенту, діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра та до представника Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович із закликом консолідувати зусилля щодо звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени

Більше за темою читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY