detector.media
13.10.2016 15:13
З початку року від злочинів постраждали 196 працівників ЗМІ - ГПУ
З початку року від злочинів постраждали 196 працівників ЗМІ - ГПУ
За січень-вересень 2016 року Генеральна прокуратура зареєструвала 175 кримінальних правопорушень вчинених проти працівників ЗМІ. З них у 9 правопорушеннях кримінальні провадження направлені до суду з обвинувальним актом.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит Інституту масової інформації (ІМІ).

За статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній журналістській діяльності» зареєстровано 136 кримінальних правопорушення. З них у 41 кримінальному правопорушенні провадження закриті. У 95 правопорушеннях кримінальне провадження проводиться далі, з них у 7 кримінальних правопорушеннях вручено повідомлення про підозру та у 5 правопорушеннях кримінальні провадження направлені до суду з обвинувальним актом.

За статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» органи прокуратури зареєстрували 35 кримінальних правопорушень, з них у 3 правопорушеннях провадження закриті. У 32 правопорушеннях кримінальне провадження проводиться далі, з них у 4 кримінальних правопорушеннях вручено повідомлення про підозру, у 4 правопорушеннях кримінальні провадження направлені до суду з обвинувальним актом.

За статтею 347-1 «Умисне знищення або пошкодження майна журналіста» було зареєстровано 3 кримінальних правопорушення,  у яких кримінальні провадження проводяться надалі.

Крім того органи прокуратури зареєстрували одне кримінальне правопорушення за статтею 348-1 «Посягання на життя журналіста». Це провадження проводиться надалі.

За період січня-вересня від злочинів потерпіло 196 працівників засобів масової інформації, з них 137 журналістів та 18 керівників ЗМІ.     

Нагадаємо, за перше півріччя 2016 року Генеральна прокуратура України зареєструвала 113 кримінальних правопорушень вчинених щодо журналістів. У першому кварталі року ГПУ зареєструвала 43 таких правопорушення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY