detector.media
12.10.2016 15:55
У програму фестивалю «Молодість» включено показ фільмів «Литовський фокус»
У програму фестивалю «Молодість» включено показ фільмів «Литовський фокус»
Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» (КМКФ) покаже позаконкурсну програму «Литовський фокус». У програмі буде презентовано найсвіжіше та найцікавіше кіно останніх років із Литви.

Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Акцент Литовської фестивальної програми - розділ In Memoriam,  що присвячується пам’яті литовського режисера та сценариста Вітаутаса  Жалакявічуса. У програмі - світова прем’єра оцифрованого і реставрованого фільму «Ніхто не хотів помирати».

Програма ініційована і організована Литовським кіноцентром -  організацією, що представляє Литву, як кіновиробника на міжнародних культурних подіях та проходить в рамках проекту «Литва-Україна. Культурне партнерство 2016», головним організатором якого виступає Інститут культури Литви. Представники Литовського кіноцентру завітають на фестиваль, щоб представити фільми програми.

У розділі In Memoriam будуть показані фільми «Ніхто не хотів помирати» (1965), реж. Вітаутас  Жалакявічус;  «Почуття» (1968), реж. Алмантас Ґрікявічус, Альґірдас Дауса; «Садуто Туто» (1974), реж. Алмантас Ґрікявічус.

У розділі «Нова литовська кінохвиля» будуть представлені стрічки: «Королівська зміна» (2016), реж. Іґнас Мішкініс;  «Спокій у наших снах» (2015), реж. Шарунас Бартас;  «Нетеперішній час» (2014), реж. Міколас Вільджюнас; «Гравець» (2013), реж. Іґнас Йонінас; «Аврора» (2012), реж. Крістіна Буожітє;  документальний фільм «Як ми гралися у Революцію» (2011), реж. Ґєдрє Жіцкітє.

Нагадаємо, з 22 по 30 жовтня відбудеться 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», гасло якого – «Кіно без меж».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY