detector.media
11.10.2016 21:35
Кабмін затвердив Концепцію просування інтересів України у світовому інфопросторі (ОНОВЛЕНО)
Кабмін затвердив Концепцію просування інтересів України у світовому інфопросторі (ОНОВЛЕНО)
Сьогодні, 11 жовтня, Кабінет міністрів України затвердив «Концепцію популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі», розроблену Міністерством інформаційної політики України (МІП).

Про це повідомляє сайт МІП.

Під час презентації документу на засіданні уряду заступник міністра Артем Біденко зазначив, що «знання різних людей в різних країнах про нашу державу різняться - від незнання до захоплення, від негативу до позитиву». 

Він додав, що останні два роки засвідчили: рівень медійної уваги до України значно зріс, і зараз ключовий момент – системна комунікація. «Концепція популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, розроблену Міністерством інформаційної політики України.» визначає, що ефективне просування інтересів України можливе за умови системного підходу, з урахуванням багатьох факторів. Зокрема, для досягнення результату, потрібно поєднати зусилля багатьох організацій, органів влади, НУО, лідерів думок, де кожен виконує свою роль.

Як стверджує МІП, документ пройшов обговорення експертами: Громадської, Експертної, Студентської рад МІП, а також ключовими організаціями української діаспори та регіональне експертне обговорення в Комунікаційному центрі уряду.

Концепція також обговорювалась на офіційному веб-сайті та пройшла погодження з іншими міністерствами. Подальші кроки – розробка заходів щодо реалізації Концепції, створення міжвідомчих комісій за напрямами, проведення відкритих конкурсів щодо елементів брендингу, тощо.

17 жовтня на Урядовому порталі оприлюднено розпорядження № 739-р від 11 жовтня з текстом затвердженої Концепції.

Нагадаємо, Концепція розроблена Міністерством інформаційної політики України на виконання положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020», схваленої Указом Президента України від 12 січня 2015 р. № 5/2015, та пункту 1 частини 10 розділу VI Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України від 27 травня 2016 р. № 418-р.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY