detector.media
11.10.2016 14:38
Розпочато кримінальну справу через розголошення у ЗМІ даних загиблого українського спецназівця
Розпочато кримінальну справу через розголошення у ЗМІ даних загиблого українського спецназівця
Персональні дані військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ є державною таємницею, а їх розголошення карається законом.

Про це на брифінгу у вівторок, 11 жовтня, заявив командувач Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ генерал-майор Ігор Луньов, повідомляє «Укрінформ».

«В законі прописано, що вся інформація щодо анкетних даних, показників є державною таємницею. На сьогоднішній день вже є один приклад, коли один наш військовослужбовець загинув, виконуючи завдання, і в одному виданні було чітко прописано - військове звання, прізвище, ім'я, по-батькові, місце, де народився, в якій частині проходив службу. Зараз ми вимушені порушити кримінальну справу», - заявив генерал, відповідаючи на запитання журналістів щодо кількісних показників та організаційно-штатної структури Сил спецоперацій.

Він зазначив, що багато моментів у діяльності Сил спецоперацій є державною таємницею, а ЗМІ слід бути обережними у висвітленні цієї тематики.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики разом з Міністерством оборони України та державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО запустили сайт demobilization.info, покликаний допомогти українським військовослужбовцям.

Сайт має кілька розділів:  інформація про отримання статусу учасника бойових дій, інформація про права та корисні контакти та посилання.  На сайті можна також дізнатися про питання адаптації, пільги, лікування, протезування тощо. Також є форма зворотнього зв'язку для тих, хто не знайшов необхідну інформацію.

На фото - Ігор Луньов

Фото: mil.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY