detector.media
09.10.2016 18:00
Медіагрупи, Держкіно та Нацрада домовились про правила копродукції з Росією - Созановський
Медіагрупи, Держкіно та Нацрада домовились про правила копродукції з Росією - Созановський
Українські медіагрупи, Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) та Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) погодили проект меморандуму, який стосується копродукції з Росією

Про це співзасновник Film.ua Сергій Созановський розказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Буквально сьогодні (8 жовтня - ред.), Після шести місяців узгодження, медіагрупи і продакшени, практично всі гравці ринку, за винятком однієї медіагрупи, вийшли на загальний проект меморандуму, який буде регулювати ці питання. Тому що, з одного боку, заборона на показ російської продукції є, з іншого - його дія не поширюється на копродукцію. І ми, спільно з Держкіно і Нацрадою, домовилися про певні правила гри», – розказав він.

Пан Созановський також зазначив, що у меморандумі чітко прописані умови визначення копродукції.

«Ми домовилися і про те, що всі підписанти меморандуму зроблять максимум зусиль, якщо побачать, що копродакшн по суті ним не є, і ця копродукція – фейк, пов'язаний зі зміною титрів і інші незначних дрібниць. У меморандумі йдеться про набір необхідної кількості балів, обов'язкових для чіткого визначення копродукції. На перших етапах це не менше 20% зйомок на території України, обов'язкова участь української знімальної групи, обов'язкову кількість балів, пов'язаних із залученням українського режисера, українських акторів – головних героїв, сценарної групи і фінансування на всіх етапах виробництва. Також будуть необхідні документи, що підтверджують зйомки тут, із зазначенням адрес, локацій, геолокації фотографій і так далі», –  сказав він і додав, що згідно меморандуму, через пару років на території України зніматиметься не менше 50% кінопродукту.

Детальніше про меморандум – в інтерв’ю пана Созановського.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада відхилила Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора». Для його прийняття в першому читанні за основу не вистачило голосів народних депутатів: за законопроект проголосували 174 народні депутати.

Раніше, 12 вересня, Президент України Петро Порошенко підписав закон про вилучення російських теле- та радіопередач з квоти європейських.

Фото: studway.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY