detector.media
07.10.2016 13:12
В Україні запустили платформу для пошуку волонтерської допомоги
В Україні запустили платформу для пошуку волонтерської допомоги
В Україні з’явився інструмент для комунікації громадських організацій на волонтерів – платформа volonter.org. Презентація проекту пройшла 6 жовтня в приміщенні Американського дому

Про це повідомляє Центр сприяння волонтерському руху «Волонтер.орг» у своєму прес-релізі.

За словами засновника проекту Анатолія Мазарчука, платформа volonter.org – це перший в Україні інструмент, який допоможе громадським ініціативам знаходити для своїх проектів волонтерів, а волонтерам – допомагати у реалізації проектів своїми знаннями та уміннями.

«Більше двох років тому ми з командою запустили сайт Герої АТО, на якому систематизували інформацію про поранених бійців, яка була на той час в он-лайні. Спілкувались із великою кількістю волонтерів і зрозуміли, що для побудови горизонтальних зав’язків у волонтерському середовищі і максимально ефективного пошуку допомоги часто не вистачало існуючих інструментів. Тоді виникла ідея створити сайт volonter.org, на якому активісти зможуть публікувати власні проекти і описувати, яка волонтерська допомога їм потрібна, а волонтери зможуть знайти ті ідеї, в реалізації яких їхні знання, уміння чи вільний час будуть корисні», –  розповідає пан Мазарчук.

У рамках презентації він продемонстрував механізм роботи сайту.

Зараз на сайті є 20 категорій для створення та пошуку проектів: від допомоги армії та урбаністики до захисту прав дітей та туризму. Їх список буде збільшуватись у залежності від запитів волонтерів.

«У кожного з нас народжуються геніальні ідеї. Якісь із них ми можемо реалізувати самостійно, а інколи для того, щоб проект змінив цей світ, нам треба допомога. І ми шукаємо волонтерів. Ми пишемо про це у соцмережах, запитуємо у друзів, чи мають вони вільний час, щоб допомогти? Ми пишемо листи і шукаємо людей, які допоможуть не за гроші, а просто через те, що поділяють наші погляди і хочуть, щоб наша ідея отримала шанс на життя. Саме для того, щоб люди із визначними ідеями і задумами знаходили допомогу, а волонтери мали можливість віднайти проекти, де їхні уміння чи час будуть корисними, ми створили платформу volonter.org», –  резюмує пан Мазарчук.

Зараз платформа працює у режимі public beta.

Проект реалізовано громадською організацією Центр сприяння волонтерському руху «Волонтер.орг» та  Development Foundation за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY