detector.media
06.10.2016 14:51
«Інтер» просить у Порошенка захисту
«Інтер» просить у Порошенка захисту
«Інтер» закликає міжнародні організації втрутитись в конфлік навколо телеканалу та просить у президента Петра Порошенка захисту

Про це йдеться у заяві телеканала, в якій зазначено, що «тиск радикалів на телеканал не припиняється».

«Все це відбувається при потуранні МВС і супроводжується провокаційними заявами міністра внутрішніх справ Авакова», – йдеться в заяві телеканалу.

 «Інтер» також зазначає, що знає про підготовку нового нападу на телеканал сьогодні, 6 жовтня. Колектив звертається до представництв іноземних держав, міжнародних організацій із захисту свободи слова і прав журналістів з проханням «терміново втрутитися в конфлікт і застосувати свій вплив, щоб зупинити відкритий наступ на свободу слова в Україні та не допустити застосування сили проти медіа та журналістів».

«Ми звертаємося до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з вимогою завершити розслідування і притягнути до відповідальності тих, хто раніше здійснив терористичну атаку на студію новин телеканалу "Інтер", в результаті чого постраждали журналісти», – йдеться в заяві.

Також колектив телеканалу звернувся  з письмовими заявами до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки та Національної поліції з вимогою взяти ситуацію під контроль і не допустити нових нападів на телеканал та зазначає, що відеодокази злочину відносно «Інтер Медіа Груп» були публічно оприлюднені.

«Звертаємося до президента України Петра Порошенка з проханням захистити телеканал від нападу радикалів і зажадати від ГПУ публічний звіт про хід виконання доручення Президента, що стосується розслідування терористичної атаки на студію новин телеканалу "Інтер"» – зазначено в заяві.

Як писав «Детектор медіа», активісти партії «Братство», колишні бійці батальйону «Свята Марія», які 5-6 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», разом з «крайовим казацтвом» планують знести огорожу навколо телеканалу «Інтер». Акцію хочуть провести 6 жовтня.

Нагадаємо, 16 вересня, під час 13-ї щорічної Ялтинської європейської стратегії, президент Петро Порошенко заявив, що не має наміру втручатися в ситуацію навколо телеканалу «Інтер»

4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарінамагалися звести барикаду. «Інтер»обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Фото: focus.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY