detector.media
05.10.2016 14:16
Російська влада повинна негайно звільнити Сущенко – Комітет із захисту журналістів
Російська влада повинна негайно звільнити Сущенко – Комітет із захисту журналістів
Комітет із захисту журналістів (КЗЖ) закликає Росію звільнити утримуваного в СІЗО «Лефортово» українського журналіста Романа Сущенка, якого ФСБ звинувачує у «шпигунстві»

Про це йдеться в заяві КЗЖ.

«Якщо російська влада не має жодних доказів, щоб підтримати їхню заяву про те, що Роман Сущенко шпигун, а не журналіст у відпустці, то нехай вони визнають це публічно і без затримки, -  прокоментувала Ніна Огнянова, координатор європейської та центрально-азіатської програми КЗЖ. – Ми закликаємо Росію звільнити Сущенко і припинити карати українських журналістів через напружені відносини між урядами Росії і України».

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка й повідомило, що спільно з дружиною журналіста уклало угоду із адвокатомМарком Фейгіним, який захищатиме українця. 1 жовтня Лефортовський суд Москвизаарештував Романа Сущенка на 2 місяці. За словами його адвоката,незрозуміло, чи відбувся суд щодо його арешту. 

Міністерство закордонних справ впершу повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії, а згодом – що вимагаєвід Росії «невідкладного» його звільнення.

Українські громадські організації вважають, що арешт журналіста інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка в Москві треба розцінювати як наступ на свободу слова та закликають український уряд і міжнародну громадськість захистити українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму. В свою чергу, Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Росію до «негайного і безумовного» звільнення українського журналіста Романа Сущенка і зняття з нього всіх звинувачень.

4 жовтня двоката Марка Фейгіна пустили в СІЗО «Лефортово» на побачення до його підзахісного, журналіста «Укрінформу» Романа Сущенко, якого ФСБ звинувачує у «шпигунстві». Журналіст провини не визнає

Більше за темою читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY