detector.media
05.10.2016 13:54
Приводом для обшуку активіста в Криму став сюжет кримськотатарського телеканалу ATR
Приводом для обшуку активіста в Криму став сюжет кримськотатарського телеканалу ATR
Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомив про причини обшуку в будинку члена феодосійського регіонального меджлісу Сулеймана Кадирова в окупованому Росією Криму.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Завершився обшук у будинку кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова. Під час обшуку вилучили ноутбук і телефон. Обшук проводився на підставі постанови судді Родіонова Ігоря Івановича на проведення огляду в підозрі стосовно закликів до невизнання кордонів Російської Федерації та підтримки кримськотатарського батальйону "Аскер". Нібито в репортажі від 29 березня був показаний матеріал, в якому Сулейман говорив: "Крим – це Україна!". Найближчими днями його обіцяли запросити на допит в Центр протидії екстремізму ФСБ (Центр «Е») у Сімферополі на Декабристів, 19», – написав Заїр Смедляєв.

У коментарі «Крим.Реалії» Заїр Смедляєв уточнив, що матеріал був показаний на кримськотатарському телеканалі ATR.

Нагадаємо, вранці, 2 вересня, силовики окупованого Криму почали обшук в будинку журналістки інтернет-порталу «Crimean» Tatars Ельмаз Абдувелієвої.

координатор програм міжнародної правозахисної організації Freedom House Метью Шааф заявив у вересні 2016 року про постійне погіршення дотримання прав людини в анексованому Росією Криму, назвавши ситуацію гіршою, ніж у РФ. За його словами, незалежні журналісти змушені були залишити півострів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY