detector.media
Сергій Цигіпа
для «Детектора медіа»
05.10.2016 10:20
Журналісти, шпигуни та чахлик невмирущий

Черговий гол у ворота України забила команда диктатора путіна. Арешт журналіста «Укрінформа» Романа Сущенка через підозру в шпигунстві комусь може здаватися абсурдним. Проте, навіть у футбол політичний Той, хто дійсно його заарештував – путін – грає за своїми правилами, точніше, грає, як завжди, без правил.

Як це не сумно усвідомлювати, обпльоване керівництво нашої держави поки що сором'язливо втерлося та зберігає гробове мовчання. Хоча за неписаними міжнародними законами, Україна в особі СБУ протягом 24 годин повинна була зробити симетричну відповідь, затримавши за підозрою в шпигунстві російського журналіста. Будь-кого. Бажано з державного ЗМІ. Така практика існує в усьому світі, і, повірте, РФ завжди до неї прибігає. А Україна чомусь ні.

Черговий гол у ворота України забила команда диктатора путіна. Арешт журналіста «Укрінформа» Романа Сущенко по підозрі в шпигунстві комусь може здаватися абсурдним. Проте, навіть в футбол політичний Той, хто дійсно його заарештував – путін – грає за своїми правилами, точніше, грає, як завжди, без правил.

Як це не сумно усвідомлювати, обпльоване керівництво нашої держави поки що сором'язливо втерлося та зберігає гробове мовчання. Хоча за неписаними міжнародними законами Україна в особі СБУ протягом 24 годин повинна була зробити симетричну відповідь, затримавши за підозрою в шпигунстві російського журналіста. Будь-кого. Бажано з державного ЗМІ. Така практика існує в усьому світі, і, повірте, РФ завжди до неї прибігає. А Україна чомусь ні.

«Упакувавши» в Лук'янівське СІЗО якогось іванова-петрова-сидорова з нтв-ртр-рентв і т.п. Україна відповіла б ударом на удар, чим змусила би хоч трохи себе поважати. Але нічого подібного не відбувається. З нашого боку здіймається легко прогнозована хвиля праведного обурення колег-журналістів, громадськості, але не більше того. Але країна-агресор розуміє лише мову сили. На нахабство і цинізм потрібно відповідати тим же. Геополітика з такими країнами в білих рукавичках не робиться.

Кремлівського Кощія потрібно бити по яйцю, дивись, голочка й обламається. Але Україна, знову отримавши ляпас по одній щоці, покірно підставляє для удару іншу. І арешт Романа Сущенка наочне тому підтвердження.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY