detector.media
04.10.2016 17:08
ГО «Детектор медіа» розпочинає моніторинг телевізійних програм журналістських розслідувань
ГО «Детектор медіа» розпочинає моніторинг  телевізійних програм журналістських розслідувань
Проект стартує з жовтня і триватиме рік. До моніторингу наразі включено шість провідних телепрограм журналістських розслідувань: «Гроші» («1+1»), «Народна прокуратура» («112 Україна» ), «Наші Гроші з Денисом Бігусом», (24 канал, UА:Перший), «Слідство.Інфо» (Громадське.ТВ, 24 канал, UА:Перший), «Стоп корупції» (5-й канал), «Схеми» (Радіо Свобода, UΛ:Перший). З часом предметом аналізу можуть стати й інші розслідувальні програми

Останнім часом кількість журналістських розслідувань в Україні значно зросла. Це сприяє більшій прозорості влади і громадському контролю за її діями. Проте якість журналістських розслідувань часто залишається недостатньою, що знижує довіру до них з боку суспільства та стимулює владу до їх дискредитації.

ГО «Детектор медіа» розпочинає моніторинг журналістських розслідувань і ставить собі за мету сприяти тому, щоб вони стали ефективнішим інструментом контролю за діями влади, великого бізнесу, правоохоронної системи, політиків та чиновників.

Під час моніторингу оцінюватимуться актуальність тематики, розкриття теми, жанрова майстерність та дотримання журналістських стандартів. Методологію дослідження можна почитати тут.

Моніторинг здійснюватимуть експерти Федір Сидорук та Сергій Головнєв, які мають досвід проведення журналістських розслідувань і пройшли тренінги з технології журналістських розслідувань. Сам моніторинг складатиметься з оцінювальної таблиці та описової частини.

Методологію моніторингу розробляли відомі медіаексперти Олег Хоменок та Ірина Негреєва.

Окрім моніторингу журналістських розслідувань , в рамках проекту буде здійснена оцінка потреб журналістів-розслідувачів. За результатами оцінки буде створено навчальний відеокурс з журналістських розслідувань.

Проект здійснюється за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.    

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY