detector.media
04.10.2016 13:39
Українські інтернет-ЗМІ згадують про екологічну тему лише в 1% своїх матеріалів - ІМІ
Українські інтернет-ЗМІ згадують про екологічну тему лише в 1% своїх матеріалів - ІМІ
За результатами моніторингу Інституту масової інформації (ІМІ), що проводився у вересні 2016 року, лише 1% матеріалів у загальноукраїнських інтернет-ЗМІ стосуються екологічної проблематики

Про це повідомляє ІМІ в прес-релізі.

Як зазначено, дві третіх всіх новин про екологію (71%) стосувалися міжнародних подій (наприклад: “В Китае Соляное озеро окрасилось в розовый цвет: фотофакт”; На предприятии в российском Нижнем Новгороде произошел выброс радиации”), а також закордонних екологічних катастроф (“В результате тайфуна «Меги» на Тайване пострадали более 30 человек”; “Из-за лесного пожара в Калифорнии эвакуируют местных жителей (видео)”).

«України ж за цей період стосувались лише новини про ліквідацію радіоактивного могильника на Житомирщині та новина від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) про те, що Україна посідає перше місце у світі за кількістю смертей від забруднення повітря», – повідомляє ІМІ.

Найбільше екологічних новин, згідно моніторингу, було розміщено на сайті УНІАН — 3% від загальної кількості, найменше — на сайті «Обозреватель» — 0,5% новин від загальної кількості. Всі інші сайти, які підлягали моніторингу ІМІ, розмістили менше одного відсотка матеріалів на екологічну тематику.

«Аналізувалось стрічка новин шести інтернет-ЗМІ (“Обозреватель”, УНІАН, “Укрінформ”, “Українська правда”, Ліга.net, LB.ua). Моніторились всі підряд новини, починаючи з 12.00 26 вересня2016 року по 230 новин на кожному з ЗМІ. Загальна вибірка становила 1380 новин», – зазначено в релізі.

Моніторинг провів Інститут масової інформації за підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні.

Нагадаємо, за даними дослідження Інституту масової інформації (ІМІ), у кожній п’ятій новині регіональних онлайн-ЗМІ порушено стандарт достовірності, а у кожній шостій-сьомій – не відокремлюють факти від коментарів. Лише у 48% новин регіональних онлайн-ЗМІ дотримують журналістського стандарту балансу думок і точок зору

Фото: ecology.at.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY