detector.media
02.10.2016 22:09
Причини затримання в Москві кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка з’ясовує Мінінформполітики
Причини затримання в Москві кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка з’ясовує Мінінформполітики
Міністерство інформаційної політики України зробило заяву щодо затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Про це повідомляє у своєму Facebook міністр Юрій Стець.

«Керівництво Міністерства інформаційної політики України відстежує ситуацію навколо затримання в Москві спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка. На даний момент юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин та причин затримання», - йдеться у заяві.

Нагадаємо,  «Открытая Россия» повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК).

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Роман Сущенко працював спеціальним кореспондентом «Укрінформу» в Парижі. Наприклад, у жовтні 2013 року він опублікував свою статтю на сайті «Укрінформу» під назвою «Чорний рік для газет у Франції: втеча в цифру».

На фото- Роман Сущенко

Фото: особиста сторінка linkedin журналіста

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY