detector.media
02.10.2016 21:30
Сайт «Открытая Россия» повідомив про арешт у Москві журналіста «Укрінформу» за підозрою у шпигунстві (ОНОВЛЕНО)
Сайт «Открытая Россия» повідомив про арешт у Москві журналіста «Укрінформу» за підозрою у шпигунстві (ОНОВЛЕНО)
Члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК).

Про це йдеться у повідомленні на сайті «Открытая Россия».

«Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортівської в'язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенка. Він розповів, що він журналіст, якого звинувачують в шпигунстві. Подробиць свого затримання і звинувачень, які йому пред'явили, Сущенко не зміг нам повідомити», - розповіла членкиня ГСК Москви Зоя Светова.

За її словами, співробітники «Лефортово» заборонили представникам ГСК питати журналіста про кримінальну справу.

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Як повідомляє «РБК-Україна», український консул уже підтвердив інформацію щодо арешту журналіста Романа Сущенка у Москві.

Судячи з публікацій на сайті агентства «Укрінформ», Роман Сущенко працював його кореспондентом в Парижі.

Наприклад, 9 вересня була опублікована стаття, підготовлена за участі кореспондента «Укрінформу» у Парижі Романа Сущенка «G20:Як світові лідери Путіна лікували».

У жовтні 2013 року він опублікував свою статтю на сайті «Укрінформу» під назвою «Чорний рік для газет у Франції: втеча в цифру».

На фото- Роман Сущенко

Фото: особиста сторінка linkedin журналіста

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY