detector.media
01.10.2016 13:43
Мінкульт Росії дасть гроші на фільм про будівництво Керченського мосту
Мінкульт Росії дасть гроші на фільм про будівництво Керченського мосту
Міністерство культури Росії оголосило конкурс на держзамовлення з виготовлення «повнометражного відеофільму з частковою державною фінансовою підтримкою на тему: про будівництво моста через Керченську протоку».

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Стрічка повинна бути готова до кінця листопада 2017 року.

Вартість проекту не повинна перевищувати 3 мільйони рублів, заявки на виробництво фільму в Мінкульті РФ прийматимуть до 26 жовтня.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент РФ Володимир Путін заявив після анексії Криму Росією в березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019-го.

За повідомленнями ЗМІ, загальна вартість будівництва моста через Керченську протоку з Росії до Криму складе 227,92 мільярда рублів. Відомо також, що уряд Росії відклав початок тимчасової експлуатації залізничної частини моста через Керченську протоку на рік – з грудня 2018 на грудень 2019 року.

Українська сторона вийшла з договору з Росією про будівництво моста 2014 року – після анексії Криму Російською Федерацією.

Нагадмєо, координатор програм міжнародної правозахисної організації Freedom House Метью Шааф заявив про постійне погіршення дотримання прав людини в анексованому Росією Криму, назвавши ситуацію гіршою, ніж у РФ. За його словами, незалежні журналісти змушені були залишити півострів.

На фото – будівництво мосту

Фото: «Керчь.Инфо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY