detector.media
30.09.2016 18:27
Нацрада призначила позапланову перевірку «Радио Вести» через скандальний виступ Монтян
Нацрада призначила позапланову перевірку «Радио Вести» через скандальний виступ Монтян
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телерадіокомпанії «Дивосвіт» («Радио Вести»).

Рішення було прийняте на засіданні 29 вересня.

Як повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, в ефірі радіостанції була зафіксована програма «Люди говорять» за участю юристки Тетяни Монтян.

«Під час діалогу Тетяна Монтян негативно та образливо висловлювалася на адресу героїв Революції Гідності, допускала в прямому ефірі ненормативну лексику. При цьому ведучий передачі не зупинив і не зробив зауваження Монтян щодо неприйнятних висловлювань, що є ознаками порушенням вимог закону "Про телебачення і радіомовлення"», - поінформував голова Нацради.

Члени Нацради проголосували за призначення позапланової перевірки «Радио Вести» одноголосно.

Нагадаємо, 28 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку «Радио Вести», а саме – ТОВ «ТРК “Дивосвіт”», яке володіє ліцензією на мовлення з позивним «Радио Вести» в Києві.

Підставою для перевірки стали результати моніторингу ефіру за 15 квітня, коли з 20:03 до 21:03 в ефірі «Радио Вести» в програмі «Постфактум» транслювалося інтерв’ю з колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

У висловлюваннях пана Азарова Нацрада вбачає ознаки сепаратизму, посягання на територіальну цілісність України та розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Микола Азаров назвав позапланову перевірку проявом цензури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY