detector.media
30.09.2016 16:59
Ужгородська компанія отримала ліцензію на супутниковий етноканал
Ужгородська компанія отримала ліцензію на супутниковий етноканал
Національна рада на засіданні 29 вересня ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Сіріус медіа продакшн» із Ужгорода (Закарпатська область). Планується, що за тематикою канал матиме етнічне спрямування, його програми будуть зорієнтовані на національні меншини, що проживають у Західній Україні.

Про це повідомляє сайт регулятора.

Логотип телеканалу - Si Sirius, комбінований знак, що складається із зображувальної та словесної частин.

Програмною концепцією мовлення передбачено, що частка програм власного виробництва каналу становитиме 10 годин на добу (41,7%), мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (у тому числі власного виробництва) - 17 годин на добу (71%), максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва - 7 годин на добу (29%).

Формат телеканалу - культурно-просвітницький із фільмопоказом.

За словами директора компанії Вікторії Василенко, канал буде об’єднувати всі національні меншини, які проживають на території Західної України – угорців, поляків, австрійців тощо – і водночас популяризуватиме Україну в Європі. На своє запитання, чи буде доносити телеканал до нацменшин інформацію про Україну, член Національної ради Сергій Костинський отримав ствердну відповідь.

«Плануємо робити багато культурних програм, буде інформаційний блок», - повідомила Вікторія Василенко.

Також у планах мовника – обмін програмним продуктом із національними телерадіокомпаніями Австрії, Німеччини, Румунії, Польщі, Угорщини. Нині ведуться переговори з австрійською Національною телерадіокомпанією щодо кінопродукції.

ТОВ «Сіріус медіа продакшн» має намір розпочати мовлення у найближчі 3-5 місяців.

Територія розповсюдження програм телеканалу Si Sirius – Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника. Обсяг мовлення – 24 години на добу.

Ліцензію видано терміном на 10 років.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила цифровому мовнику ТОВ «ТРК «Нові комунікації» (логотип Dobro) з Київа попередження за недотримання норм мовлення у дні скорботи і пам’яті та трансляцію фільму з ознаками розпалювання національної ворожнечі між українським та польським народами. Відповідне рішення ухвалено Нацрадою під час засідання 29 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY