detector.media
27.09.2016 17:00
Стартує виробництво фільму Олега Чорного «З Бабиного Яру на свободу»
Стартує виробництво фільму Олега Чорного «З Бабиного Яру на свободу»
26 вересня Державне агентство України з питань кіно підписало з компанією-виробником фільму З Бабиного Яру на свободу» ТОВ «Пронто Фільм» контракт про надання 100 % державної підтримки - майже 4 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Держкіно.

Нагадаємо, проект цього повнометражного документально-художнього  фільму став переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно. Від держави на виробництво він отримає 3 млн 999 тис. 110 грн.

Режисером картини виступає Олег Чорний, продюсером – Максим Асадчий, а сценарій написав Станіслав Цалик.

Біографічна стрічка розповість про долю київського письменника Анатолія Кузнєцова, який у своєму романі «Бабин Яр» (1966) вперше написав про заборонені сюжети української історії – Голодомор, знищення Хрещатика та Києво-Печерської Лаври радянськими диверсантами, Куренівську трагедію 1961 року та розстріли в самому Бабиному Яру. Роман переклали у півсотні країн світу. Радянська цензура жорстоко порізала твір, а Анатолій Кузнєцов змушений був утекти до Лондона, де почав вести передачу на «Радіо Свобода». Він до кінця життя переховувався від КДБ й помер за нез’ясованих обставин у 1979-му році.

Життя Анатолія Кузнєцова у фільмі досліджуватиме його син – 55-річний журналіст Олексій Кузнєцов, який востаннє бачив батька у 9-річному віці. Також у фільмі будуть використані аудіозаписи з лондонського радіо, кінохроніка та матеріали з родинного архіву Кузнєцових. Тож біографічна стрічка матиме елементи детективу.

«За словами режисера фільму Олега Чорного, це фільм про ціну свободи, про ту ціну, яку людина платить за можливість жити в демократичному суспільстві. А головне – за можливість сказати слово правди», - повідомили в Держкіно.

Нагадаємо, 21 вересня Державне агентство з питань кіно оголосило переможців Дев’ятого конкурсного відбору проектів, які претендують на державне фінансування. Серед переможців - 48 кінопроектів.

 Як писав «Детектор медіа», на створення та розповсюдження національних фільмів, фінансову підтримку державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» у 2017 році планується витратити з державного бюджету 501,5 млн грн. Із них 1,5 млн грн. – зі спеціального фонду, тобто зароблені кошти, решта – із загального фонду.

На фото - Максим Асадчий та голова Держкіно Пилип Іллєнко

Фото: Держкіно

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY