detector.media
27.09.2016 16:10
«2+2» покаже документальний проект про трагедію в Бабиному Яру
«2+2» покаже документальний проект про трагедію в Бабиному Яру
29-30 вересня, до 75-х роковин масових розстрілів у Бабиному Яру, телеканал «2+2» покаже цикл документальних фільмів «Праведники світу»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Фільм розповідає про українців, які рятували євреїв у роки нацистської окупації.

«Праведники світу» – документально-публіцистичний цикл фільмів-досліджень, кожен з яких розказує про події знищення нацистами євреїв в Україні, про особливо масштабні розстріли у Вінниці, Одесі, Бердичеві, Брацлаві, Києві, Львові, а також знайомить з долями українців.

«Всі наші герої вражають надзвичайною скромністю, простотою і щирістю. Ніхто з тих, з ким ми спілкувалися, не вважає, що здійснив якийсь подвиг. В Україні, приміром, звання "Праведник народів світу" отримало понад дві з половиною тисячі осіб, але ж насправді українців, які рятували євреїв у роки війни, було значно більше. Як пояснюють у "Яд Вашемі", є дуже багато людей, які не хочуть ніяких статусів, хоча родини врятованих і рятівників продовжують спілкуватися, дружити між собою. Всі герої нашого фільму вже дуже літні люди. І одне з наших головних завдань полягало в тому, щоб навіть просто встигнути записати, задокументувати спогади цих людей», – зазначила автор проекту, режисер-документаліст Марина Дубровіна.

Як зазначено в релізі, 29-го вересня о 23:00 на «2+2» вийдуть прем’єрні фільми циклу, присвячені трагічним подіям у Києві, коли наприкінці вересня 1941-го року за перші два дні розстрілів у Бабиному Яру було знищено майже 34 тисячі київських євреїв, та подіям у Львові. Також, протягом 29 – 30 вересня «2+2» покаже ретроспективу перших чотирьох фільмів циклу, що розповідають про Праведників, які рятували єврейських дітей у Вінниці, Одесі, Брацлаві, Бердичеві.

«"Праведники народів світу" – почесне звання, яке надається Ізраїльським інститутом Катастрофи і Героїзму «Яд Вашем» неєвреям, що рятували євреїв під час Голокосту, ризикуючи при цьому власним життям. Станом на 1 січня 2016-го року «Яд Вашем» визнав "Праведниками світу" 26119 чоловік з 51-ї країни. В Україні праведників понад дві з половиною тисячі. Це четверте у світі місце після Польщі, Нідерландів та Франції», - повідомляє телеканал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY