detector.media
25.09.2016 14:35
Дуня Міятович відреагувала на знущання Грема Філліпса над українським заручником
Дуня Міятович відреагувала на знущання Грема Філліпса над українським заручником
Представниця ОБСЄ з питань ЗМІ Дуня Міятович заявила, що ОБСЄ обурилося цькуванням проросійського пропагандиста Грема Філліпса над українським заручником Володимиром Жемчуговим

Про це повідомляє «Громадське Тб».

«Мерзенний, ганебний вчинок, це не журналістика. Цькування британського репортера над покаліченим українським військовополоненим обурюють Київ», –  написала пані Міятович у Twitter.

Раніше посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф відповіла на звернення щодо заборони діяльності журналіста Грема Філліпса в Україні та зазначила, що у Великобританії немає підстав для його видворення з країни.

Нагадаємо, надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко надіслала відкритого листа Сполученому Королівству Великобританії та Північної Ірландії, в якому звернула увагу британської сторони на ситуацію з«провокаційною і ганебною поведінкою громадянина Великобританії пана Грема Вільяма Філліпса, який в даний час проживає на території України, окупованій Російською Федерацією».

17 вересня під час звільнення з полону бойовиків так званої «ЛНР» Володимира Жемчугова блогер-українофоб Грем Філліпс (громадянин Великої Британії, який працює на російську пропаганду) ставив українському бранцю провокативні запитання, обзивав заручника та українських журналістів, які висвітлювали звільнення.

Перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України у тристоронній контактній групі щодо Донбасу в Мінську Ірина Геращенко, яка була присутня під час обміну заручників, розцінює дії Грема Філліпса як провокацію, спрямовану на зрив обміну.

Вона попросила операторів і журналістів, які були свідками події, а також телеканали, які вони представляють, передати їй відеозаписи дій Грема Філліпса. Народна депутатка хоче показати ці відео учасникам конференції Комітету ПАРЄ з питань свободи слова, що проходитиме в Києві 19 вересня. Пані Геращенко також закликала українську та міжнародну медіаспільноту відреагувати на знущання російського пропагандиста, який називає себе журналістом, над українським бранцем.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday. У 2014 році він був депортований з України із забороною в'їзду на три роки.

Відеоблогер Грем Філліпс не є журналістом і професійній спільноті слід припинити так його називати. Таку думку в коментарі «Детектору медіа»висловила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

На фото - Дуня Міятович

Фото: www.dw.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY