detector.media
23.09.2016 14:38
Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко
Нацполіція не буде втручатися в інцидент з головою Нацради – Артем Шевченко
Сам Юрій Артеменко також не буде звертатися до поліції з приводу дій активістів «Відсічі»

«Детектор Медіа», у зв’язку з появою листівок «Розшукується Юрій Артеменко», звернувся с проханням надати коментар до пана Артеменко, голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також до Артема Шевченко, директора Департаменту комунікацій МВС України. Пан Артеменко повідомив, що не буде звертатися до поліції з приводу дій активістів:

«Я не буду звертатися  до поліції. По-перше, я вважаю, що Національна поліція і сама, по своїй ініціативі,  може провести розслідування. А по-друге, я вважаю, що звертати увагу на людей,  які займаються провокаціями та деструктивними діями,  -  нижче за мою гідність».  

Представник Національної поліції Артем Шевченко повідомів «ДМ», що в діях «Відсічи» він не бачить правопорушення:

- Яка у поліції може бути офіційна позиція щодо цього інциденту? У нас хто завгодно може розклеювати що завгодно – якщо вони не порушують закон.  Зрозуміло, що ніхто у своїх політичних цілях не має права використовувати телефон 102, і ми закликаємо цього не робити – бо це номер оперативних служб. Але очевидно, що це акція однієї з груп проти одного з чиновників, яка  переслідує піарні цілі і не більше того, і яких зараз дуже багато, - заявив пан Шевченко.

Нагадаємо, що з 16 вересня активісти руху «Відсіч» розклеїли листівки із портретом Артеменко, у яких йдеться про начебто розшук голови Нацради. Приводом для розшуку є «потурання російський інформаційній агресії», у який активісти звинувачують голову Нацради через продовження ліцензії телеканалу «Інтер» на сім років.

У ФБ тим часом медійні юристи коментують подію таким чином:

Yuri Krainiak у меня только один вопрос: почему именно Артеменко? Ведь это коллегиальный орган :) Позиция головы носит административный окрас - он подписывает документы, которые принимает Рада, но он не может принимать решения вместо неё.

Роман Головенко Згоден, Нацраду є за що лаяти в цьому плані, але ж у ній не один Голова працює)

Фото: фейсбук-сторінка Відсічі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY