detector.media
21.09.2016 16:00
«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»
«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»
30 вересня о 20:15 в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем’єра епічної драми «Століття Якова» за однойменним романом-лауреатом літературної премії «Коронація слова» Володимира Лиса

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Дії картини розгортаються в період з моменту закінчення Першої світової війни і до наших днів. Це історія волинського селянина Якова, який проти своєї волі був втягнутий в історичні конфлікти.

Сценаристом драми «Століття Якова» став Андрій Кокотюха, режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

«Кожного разу, адаптуючи романи колег для фільмів чи серіалів, дуже хвилююся. Відповідальність величезна. Передбачаю, що автору наперед може не подобатися результат – для письменника кожне слово у творі - сакральне, щось означає часто дуже особисте. Втім книга та фільм – два окремi художні, не побоюся цього слова – мистецькi твори. Першочерговим у «Столітті Якова» для мене було – збереження закладеної в твір ідеї», зазначає пан Кокотюха.

За його словами, у сценарії максимально використано те, що є в першоджерелі, також в екранізації з’являться і нові сюжетні лінії.

 «Роман стрімкий, при цьому – майже без діалогів.Тож події, описані Володимиром Лисом, треба було зупиняти, ділити на епізоди й населяти персонажами. Переважна більшість діалогів написана з нуля, хоча також максимально використано те, що є в першоджерелі. Традиційно найскладніше для мене – працювати над любовними лініями й пов’язаними з цим епізодами. В екранізації у долі Якова буде дві ключових жінки – є кохана Уляна, віддана чужому, є Зося, чужа, яка стала коханою», – розказав сценарист.

Нагадаємо, виробництвом україномовного проекту займався «1+1 Продакшн». Роль Якова зіграли одразу два українських актора: в зрілому віці – Станіслав Боклан, а в юності – Роман Луцький. У драмі також знялися українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

Нагадаємо, головна продюсерка серіалів та фільмів телеканалу «1+1» Олена Васильєва повідомила «Детектору медіа», що «1+1 Продакшн» працює над чотирма серіальними проектами на кшталт мелодрами «Все одно ти будеш мій», яка вийшла на «1+1» минулому в осінньому телесезоні.

18 вересня о 21:00 на каналі «1+1» відбулася прем'єра чотирьохсерійної мелодрами «Випадкових зустрічей не буває» виробництва «1+1 Продакшн».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY