detector.media
20.09.2016 17:28
У пітчингу Kiev CoProduction Meetings переміг проект «Лемберг» від Film.ua
У пітчингу Kiev CoProduction Meetings переміг проект «Лемберг» від Film.ua
Проект детективного серіалу «Лемберг» від української групи компаній Film.ua переміг у пітчингу конференції Kiev CoProduction Meetings, що відбулася 20 вересня в рамках VI міжнародного форуму Kiev Media Week.

Переможець отримав приз від партнера пітчингу – телеканалу «Україна» – поїздку на міжнародний фестиваль Series Mania в Парижі, а також висвітлення в ефірі телеканалу «Україна». Переможця обрало міжнародне журі у складі: Ольга Захарова («Медіа Група Україна», Україна), Марта Хабіор (No Sugar Films, Польща), Пітер Карлтон (Warp Films, Велика Британія).

«Лемберг» - це 8-серійний історичний детектив з елементами містики, сценарій якого базується на творах українського письменника Богдана Коломійчука. Сценарій пілотної серії написали польські сценаристи Моніка Франчак і Пшемислав Новаковський. Продюсери проекту - Олеся Лук'яненко, Олена Малкова.

Дія серіалу відбувається у Львові (Лембергу) перед початком Першої світової війни. Головні герої – співробітники поліції Лемберга, українець Адам Вістович і поляк Анджей Самковський, які розслідують злочини з містичним духом. Основна мова серіалу - польська.

Орієнтирами для розробників є британські й американські серіали Cracker, Penny Dreadful, The Knick і Ripper Street.

Для реалізації проекту Film.ua шукає партнерів у Польщі та інших країнах Європи. Бюджет проекту - $ 300-500 тис. за епізод.

«Ми віддали перемогу проекту, який найкраще зможе, на нашу думку скористатися призом. Йдеться про те, звідки ти і як ти розповідаєш про це світу», - сказав Пітер Карлтон про «Лемберг».

Також він відзначив проекти, яким журі постарається допомогти знайти партнерів: «Відображення гір» (документальний цикл, Росія), «Ворошиловград» (ігровий фільм за книгою Сергія Жадана, Україна), Amondo Wedding Tour (документальний цикл, Польща).

Загалом на пітчинг Kiev CoProduction Meetings було подано 21 заявку. З них експертне журі обрало 10 проектів, які змогли провести публічну презентацію перед учасниками Kiev CoProduction Meetings. Решта проектів отримали можливість індивідуальних 10-хвилинних пітчингів з продюсерами телеканалів, кіностудій і незалежних продакшнів.

На фото - Олена Малкова та Олеся Лук'яненко

Фото - Facebook Kiev Media Week

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY