detector.media
18.09.2016 18:04
10 співробітників 17-го каналу викликано на допити у справі про вбивство Шеремета
10 співробітників 17-го каналу викликано на допити у справі про вбивство Шеремета
10 співробітників 17-го каналу, знімальна група якого першою опинилася на місці вибуху автомобіля Павла Шеремета, отримали повістки про виклик на допит у справі про вбивство Павла Шеремета. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив журналіст 17-го каналу Андрій Лащ.

Він розповів, що 14 вересня близько 14:00 в офіс інтернет-каналу завітав слідчий центрального апарату МВС і викликав на допити 10 співробітників 17-го каналу. Допити відбуватимуться в центральному апараті МВС на вулиці Богомольця, 10. «Кожного записали, кожному вручили повістку. І тепер, починаючи з 10-ї години завтрашнього дня (19 вересня. – ДМ), ми будемо ходити на бесіди до МВС. Я йду у вівторок (20 вересня. – ДМ)», - повідомив пан Лащ.

Журналіст нарікає, що робота каналу паралізована, тому що в структурі працює небагато людей. «Маємо, фактично, паралізований офіс, бо редактори, водії, журналісти, продюсери будуть ходити на допити! Це демократично?!», - обурився він.

Андрій Лащ стверджує, що «справа не розслідується», а виклики на допити розпочалися раптово, після розслідування 17-го каналу щодо підпалу телеканалу «Інтер». «Заради нас МВС відриває від роботи слідчих на цілих три дні!», - додав журналіст.

Він також заявив, що надіслав запит до Федерального бюро розслідувань США, яке надає допомогу українським слідчим, з проханням пояснити, чи саме так мають працювати правоохоронні органи, зацікавлені в розслідуванні.

Нагадаємо, журналісти 17-го каналу першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета зранку 20 липня. Вони зняли й розмістили в інтернеті відео, на якому Павла Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим.17 канал пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

22 липня журналіста та оператора інтернет-стріму 17-го каналу Тетяну Данькевич та Романа Міхєєва викликали на допит в Шевченківське районне управління поліції Києва в якості свідків у справі про вбивство Павла Шеремета.

8 вересня Печерський районний суд міста Києва надав слідчим, які розслідують убивство Павла Шеремета, тимчасовий доступ до документів «Української правди» та холдингу «Вести Украина», де працював убитий журналіст, а також 17-го каналу.

14 вересня журналіст 17-го каналу Андрій Лащ повідомив, що його викликали на допит на 20 вересня у якості свідка у справі про вбивство Павла Шеремета.

Нагадаємо, український журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

4 серпня Генпрокуратура повідомила, що слідство наразі розглядає чотири основні версії злочину: неприязні особисті стосунки загиблого; професійна журналістська діяльність Павла Шеремета; можлива дестабілізація обстановки в Києві та Україні у зв’язку із загибеллю відомого журналіста; помилка об’єкту злочину – ціллю зловмисників могла бути засновниця «Української правди» Олена Притула, яка теж користувалася автівкою, в яку була закладена вибухівка. За словами представника ГПУ, всі версії є робочими, слідство поки не визначило основну.

21 липня Федеральне бюро розслідувань США почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Більше матеріалів по справі щодо вбивства Павла Шеремета читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY