detector.media
13.09.2016 09:46
Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»
Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»
14 вересня о 21:30 та 15 вересня о 20:00 ZIK покаже документальний фільм-розслідування «Непрощені», який на замовлення телеканалу створила студія ST-Production

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Двосерійна стрічка розказує історію незалежної України через чотирьох її президентів, які були керманичами держави з 1991 до 2014 року. Зокрема, у стрічці аналізуються переламні події у державотворенні, що відбулися за каденції чотирьох гарантів – «Комуніста», «Червоного директора», «Бухгалтера» та «Бандита».

«Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Віктор Янукович. Який «особистий внесок» кожного з них у національну безпеку держави – внутрішню та зовнішню політику, економіку, армію, силові структури? Була у нас взагалі українська влада всі ці роки Незалежності чи то був «спецпроект» Кремля?  Про це у документальному розслідуванні розмірковують політологи, історики, дипломати, економісти, військові, представники спецслужб, дисиденти, громадські діячі…», – йдеться в релізі телеканалу.

У фільмі згадуються часи «прощання із СРСР», проголошення Незалежності, відмову від ядерної зброї, угоди по Чорноморському флоту, знищення армії, приватизацію, олігархізацію, відносини з ЄС та НАТО, російський вплив, Помаранчеву революцію та Євромайдан… Аналізують, чи могла Україна уникнути анексії Криму і російської військової агресії на Донбасі.

«На етапі підготовки до зйомок фільму творчий колектив вирішив по кожному із президентів створити просту табличку із двох стовпчиків. В одному стовпчику – знакові позитивні зрушення в житті українців та країни за часів президенства, а в іншому – знакові негативні, які довели країну до кризового стану як загалом, так і в окремих сферах її життя. Серед чотирьох президентів є той президент, навпроти якого стовпчик із знаком плюс – порожній. «Непрощені» – назва провокаційна. Це не лише відповідь на питання «Що я не прощу кожному із президентів?», це відповідь на питання «Що я не прощу самому собі?», яке адресоване простому народу», – говорить про концепцію проекту генеральний продюсер ZIKу Ольга Бенеда.

Як зазначено в релізі телеканалу, в документальному проекті «Непрощені» акторка і громадський активіст Ірма Вітовська намагається знайти фатальні помилки новітньої історії. Її співбесідник –  історик Георгій Касьянов. Опираючись лише на перевірені факти, відкидаючи емоції, він допоможе пані Вітовській та глядачам каналу ZIK сформувати свою власну оцінку того, що відбувалося з Україною 25 років, визначити міру відповідальності керманичів держави і громадян, які їх обирали.

Обговорення документальної дилогії відбудеться у прямому ефірі в прем'єрному інформаційно-аналітичному ток-шоу «Почути Україну» одразу ж після завершення фінальної серії «Непрощених» у четвер, 15 вересня, о 21:30, а також дистанційно на Facebook-сторінці телеканалу ZIK.

Нагадаємо, з 13 вересня в ефірі телеканалу ZIK стартує проект військових розслідувань про АТО «Стежками війни» з ведучим Андрієм Стельмахом.

Про старт осіннього сезону телеканала ZIK та нові проекти писав «Детектор медіа».

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY