detector.media
12.09.2016 20:12
ZIK придбав телекомпанію з цифровою ліцензією – джерела
ZIK придбав телекомпанію з цифровою ліцензією – джерела
З власних джерел, наближених до медіахолдингу ZIK, «Детектору медіа» стало відомо, що ZIK придбав телекомпанію, яка володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 з логотипом Dobro – ТОВ «ТРК “Нові комунікації”». У прес-службі каналу цю інформацію наразі не коментують.

Тим часом телеканал Dobro почав ретранслювати програми телеканалу ZIK. На це звернули увагу користувачі тематичного форуму Protv.ua.

За інформацією «Детектора медіа», на початку жовтня в Києві планується презентація оновленого телеканалу ZIK.

Про плани ZIKу отримати цифрову ліцензію рік тому заявив на той момент генеральний продюсер каналу Данило Нікуленко: «Зараз ми працюємо над тим, щоби отримати цифрову ліцензію Т2 і розширити своє ефірне мовлення».

У єдиному державному реєстрі власники ТОВ «ТРК “Нові комунікації”» поки не змінювалися. Ця компанія належить київському ТОВ «Про радіо», власником істотної участі в ній виступає кіпріотка Марія Крістодулу, а кінцевим бенефіціарним власником – керівний партнер юридичної фірми «Варламов і партнери», колишній заступник генерального директора «1+1» Максим Варламов. Директором ТРК «Нові комунікації» з травня 2015 року є журналіст Тарас Москалюк, який у минулому працював у Донецьку власкором різних телеканалів, зокрема Першого національного та «112 Україна».

Наразі телеканал ZIK через свою юридичну особу (ТОВ «ТРК “Міст ТБ”») володіє ліцензіями на цілодобове супутникове мовлення, а також на аналогове ефірне мовлення обсягом 4 години на добу на 12 ТВК у Львові (цю частоту ZIK ділить з ТРК «Львів» - Львівською філією НТКУ) та цілодобове аналогове ефірне мовлення на 12 частотах в маленьких населених пунктах Львівської області. Супутникова версія ZIKу також присутня в багатьох кабельних мережах по всій Україні.

Власниками ТОВ «ТРК “Міст ТБ”» є львівське ТОВ «Західна інформаційна корпорація» (98,99%) та кіпрська компанія «Алво трейдінг лімітед» (1,01%). Бенефіціарним власником телекомпанії є кіпріот Ангелос Лоізоу, а кінцевим бенефіціарним власником – співвласник групи компаній «Континіум» Петро Димінський. Гендиректором телеканалу є Ігор Туркевич.

Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» через свою структуру власності було споріднене з ТОВ «ТРК "Погода ТБ"». До 2010 року власниками цих компаній, які володіли ліцензіями на супутникове мовлення під логотипами Star TV і «Погода ТБ», були Юрій та Наталія Лященки. За даними джерел «Детектора медіа», восени 2010 року вони продали свої канали «групі юристів Андрія Портнова», а неофіційним куратором медіаактивів вважався народний депутат Валерій Писаренко.

Після цього влітку 2011 року обидва супутникові канали перемогли в цифровому конкурсі Нацради, отримавши ліцензії на місця в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Обидва канали поступово розвивалися, аж поки восени 2013 року не відбулася кардинальна зміна: компанії було продано іншим власникам, і на їхніх місцях в МХ-3 були запущені канали Business (замість «Погоди ТБ») і Dobro (на місці Star TV).

Business і Dobro пов'язували з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував. Каналами керував медіаменеджер Сергій Амелічев.

На початку 2015 року компанії змінили свою структуру власності, переставши бути спорідненими компаніями. ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» через ТОВ «Про радіо» стала належати кіпрській компанії «Сеймтон холдінгс лтд» замість чеської компанії «Медіа Європа А.С.». Натомість ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» через ТОВ «Простір ТБ» стала належати чеській компанії «Медіа Європа А.С.» замість ТОВ «Про радіо» і ТОВ «ТРК "Нові комунікації"».

Фото - стопкадр ефіру телеканалу Dobro, з форуму Protv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY