detector.media
12.09.2016 09:54
Виходить в широкий прокат фільм спільного виробництва Іран-Чехія-Україна
Виходить в широкий прокат фільм спільного виробництва Іран-Чехія-Україна
6 жовтня в Україні виходить в широкий прокат нова повнометражна драма «Осінні спогади» спільного виробництва Іран-Чехія-Україна

Про це повідомляє прес-служба проекту. 

«Цей фільм – перший досвід широкого міжнародного співробітництва кінематографістів зі  створення художньої драматичної стрічки, побудованої на тривожній сучасній тематиці, – повідомляється в релізі. – Тема фільму – пережита героями війна, яка незалежно від країни, приносить із собою біди простим людям. Проте під її тиском герої не втрачають головного – любові та людяності».

Дія фільму відбувається в селі на Прикарпатті в Україні, поруч з кордоном із Євросоюзом. Зйомки проходили у Трускавці та в селах Дрогобицького району, зокрема, в селі Доброгостові на запрошення та за підтримки Трускавецького міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат» та Фільм-комісії «Прикарпаття».

«Коли виникла ідея цього фільму , я відразу подумав про Україну . Адже вона, по суті, моя друга батьківщина… Наш фільм побудований на універсальній історії кохання і знято так, аби  вписатися в сучасне інтелектуальне європейське кіно, де є досить чіткі лінії взаємовідносин між героями і увага приділяється внутрішньому, психологічному стану героїв стрічки. Відзначу, що і режисер, і оператор, і сценарист у нас – дебютанти великого кіно, хоча кожен має свій досвід роботи у кінематографі, тому працювати з ними було цікаво. Мені здається, що тема нашого фільму приверне увагу глядачів різних вікових категорій, оскільки вона актуальна – люди завжди сприймають персонажів через свої особисті ситуації і переживання», – розказав продюсер фільму Віктор Вілгелм.

Режисер фільму Алі  Факхр Мусаві, сценарій Катерини Турчанікової,Алі  Факхр Мусаві та Віктора Вілгелма, художник-постановник Руслан Писаченко, оператор Дмитро Вишняк, продюсер Віктор Вілгелм, співпродюсер Amir Seyed Zadeh (Іран).

У ролях: Олександр Ігнатуша (Україна), Дмитро Лінартович (Україна), Назанін Ахмадишах Поурабаді (Іран), Тетяна Юрікова (Україна), Галина Яблонська(Україна), Музика Роман Коротін.

Прес-показ фільму у Києві заплановано на 28 вересня.

Нагадаємо, серпня, в День Незалежності, у Рівному в рамках Міжнародного кінофестивалю фестивалю «Dream Sity («Місто Мрій») відбулася світова прем’єра повнометражного драматичного фільму «Осінні спогади» ірано-чесько-українського виробництва. Стрічка демонструватиметься як фільм-відкриття фестивалю.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY