detector.media
Оксана Митницька
для «Детектора медіа»
10.09.2016 13:00
Як інтернет-ЗМІ писали про хабарі в липні: дослідження
Як інтернет-ЗМІ писали про хабарі в липні: дослідження
«Детектор медіа» продовжує публікувати результати дослідження Українського кризового медіа-центру, проведеного за підтримки амбасади Фінляндії в Україні, щодо того, як ЗМІ висвітлюють тему хабарництва

У фокусі дослідження – понад 4 тис. українських електронних ЗМІ. Результати дослідження за червень ви можете подивитися за посиланням. Результати за липень – нижче:

У цьому контексті цікавою є статистика, яка характеризує реакцію влади на виявлені факти корупції. Для цього дослідники проаналізували дані з Єдиного державного реєстру судових рішень та Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, надані УКМЦ за запитом до Генеральної прокуратури України.

Отже, співставлення даних показало, що суд виніс вироки за справами на загальну суму збитків, що складає 1,7 млн грн. Це всього 5% від суми «засвічених» ЗМІ хабарів липня, що, в свою чергу, більш ніж вдвічі менше за аналогічний показник червня.

«Середній чек» вироків за хабарництво в липні склав 37 тис. грн., що більш ніж утричі менше аналогічного показника червня. Найбільший «середній чек» серед вироків суду стосувався сфери неперешкоджання/сприяння в здійсненні підприємницької діяльності і склав 83 тис. грн., найменший – 4 тис. грн. за виготовлення документів.

За даними Генпрокуратури України, у липні було відкрито 254 впровадження. З них 54 – у столичному регіоні, 11% яких було скеровано до суду. Найбільший кількісний показник скерованих до суду справ було виявлено у Донецькій області: так, з 11 зареєстрованих кримінальних проваджень 10 було відправлено до суду.

Клікніть для збільшення

Для довідки:

Дослідження проводить Український кризовий медіа-центр за підтримки посольства Фінляндії в Україні. У фокусі дослідження – топ-4000 електронних ЗМІ, з усіх куточків країни. Онлайн-сегмент медіа обраний з двох причин: по-перше, інтернет-ЗМІ за своєю природою «розкутіші» за традиційні медіа, по-друге, їхній контент повністю відтворює інформацію ТБ-сегменту.

Дослідження проводить компанія NOKs Fishes за допомогою програми «Шукач.info». Мета дослідження – виявлення унікальних публікацій із фактами згадки хабарів, із подальшою класифікацію знайденого контенту за розміром хабара, регіональною приналежністю події, специфікацією хабара. Період дослідження – 1–31 липня 2016 року.

Заглавне фото - cnbc.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY