detector.media
Галина Петренко
10.09.2016 11:00
Володимир Бородянський – про майбутнє телеринку
Володимир Бородянський – про майбутнє телеринку
9 вересня комунікаційна група Dentsu Aegis Network Ukraine провела 7-му щорічну конференцію Future Lab. Одним із спікерів був голова StarLightMedia Володимир Бородянський, який у режимі «запитання-відповіді» розповів про своє бачення майбутнього, що чекає на телебачення. Запитання ставила модератор конференції, директор з розвитку бізнесу Dentsu Aegis Network Ukraine Оксана Стехіна, а «Детектор медіа» занотував основні тези почутих відповідей

Про «Країну розваг» і запуск телегрупою великого офлайнового проекту

Сучасні медіагрупи давно припинили бути тільки медіагрупами. І ті групи, які думають, що вони тільки медіа- і тільки телевізійні, зазвичай поглинаються іншими – з ширшим уявленням про те, чим вони є. У Східній Європі не залишилося практично жодної телевізійної групи, яка була б чисто телевізійною. Задача, яку наразі ставлять перед собою всі телегрупи в світі – половину доходів отримувати не від реклами на телебаченні.

Запускаючи «Країну розваг» (зону розваг на території ВДНГ), StarLightMedia виходила з розуміння того, що медіабренд має бути відчутним, а не тільки віртуальним. Також група прагнула довести, що може продукувати творчі рішення на рівні європейських країн. І що ці рішення можуть бути комерційно успішними. Не можна сказати, що це великий бізнес, але шоу «Вартові мрій» отримало прибуток. З 15 вересня група запустить нове шоу – «Дім таємничих пригод».

Групу цікавлять закордонні ринки – і для шоу, і для кіно-, і для телевізійної продукції.

Про світові телевізійні тренди

Можна виділити кілька трендів сучасного розвитку світових медійних холдингів:

Лінійне споживання все ще залишається важливим, але зменшується на користь нелінійного. Як і раніше, окреме важливе значення мають події, які об’єднують біля екрану багатьох людей – наприклад, спортивні змагання чи події на кшталт «Євробачення».

Яскравий приклад нелінійного споживання – Netflix, який викладає одночасно всі серії своїх серіалів. Netflix уміє виробляти якісний контент, який користується великим попитом. Якщо він повноцінно запуститься в Україні, то принесе сюди свої серіали. А от чого він не зможе принести, так це локалізацію.

Наразі основна задача українських телевізійних груп – перейти від агрегації контенту до його виробництва.

У силу обставин групи змушені нарощувати власне виробництво.

Про те, що важливо для медіа в світі, де зростає діджитал

Для телебачення буде важлива довіра. Саме довіра відрізнятиме медіа, де є сенс розміщувати рекламу, від тих, де немає сенсу цього робити.

Також важливою буде унікальність медіа.

А з точки зору продажу реклами – велике охоплення. Для телегруп важливо, щоб те, що вони роблять, було затребуване широкою аудиторією.

Про моду на формати

Дуже важливо вміти відповідати на запити часу. Протягом останнього часу в групи «1+1 медіа» було два серіали – «Останній москаль» і «Слуга народу», – які увійшли в резонанс із суспільством. І їхні показники були високими. У StarLightMedia такий самий успіх дещо раніше мало шоу «Україна має талант».

Цікавий досвід є в Кореї. Тамтешні продакшни навчилися знімати кілька серій серіалу, показувати їх по телебаченню, аналізувати, як їх дивляться, і вже наступні серії вони встигають дознімати й постачати в ефір зі зміненою відповідно до реакції глядачів сюжетною лінією.

Телебаченню економічно вигідно виробляти детективи, трилери й комедії, тому що їх можна показувати багато разів.

Про спонсорство і продакт плейсмент

Один із напрямків, куди наразі інвестує StarLightMedia – кіновиробництво. Незабаром вийде перший повнометражний фільм спільного виробництва Film.ua і Нового каналу – «Сторожова застава».

У найкращих західних фільмах та серіалах можна побачити високоякісну інтеграцію брендів, яка не відлякує навіть вибагливу аудиторію. Хочеться таких спільних рішень і на українському ринку.

Телегрупи вдячні тим рекламодавцям, які використовують такий непростий інструмент, як спонсорство, і тим самим погоджуються ризикувати разом із телеканалами. Тому що телеканали завжди ризикують: ніколи не можна напевно сказати, скільки рейтингів збере той чи інший новий проект.

Фото – Dentsu Aegis Network Ukraine

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY