detector.media
07.09.2016 16:34
Президент уже четвертий місяць не підписує закон про квоти російського та європейського продукту
Президент уже четвертий місяць не підписує закон про квоти російського та європейського продукту
Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликала Президента України Петра Порошенка підписати закон про вилучення російських теле- та радіопередач з квоти європейських.

Про це пані Сюмар, яка є також співавтором та ініціатором цього законопроекту, написала у Facebook.

«Дуже хочу попросити підписати нарешті давно прийнятий закон про виведення російського інформаційного продукту з квоти європейського, аби збільшити частку українського і реально європейського», - написала вона.

Закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо визначення передач європейського виробництва)» Верховна Рада ухвалила ще 17 травня (законопроект № 2766 від 30 квітня 2015 року). Він передбачає вилучити російський аудіовізуальний продукт з квоти європейського продукту на телебаченні та радіо (крім супутникового мовлення).

20 травня закон було підписано головою Верховної Ради України та направлено на підпис Президенту, про що свідчать дані з офіційного сайту Верховної Ради України. Але до сьогодні закон залишається непідписаним Президентом.

Зазначимо, що за Конституцією України Президент протягом 15 днів після отримання закону має підписати його та оприлюднити або повернути закон до повторного розгляду. У разі невиконання цих позицій, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

«Кажуть, цей закон дуже довго лежить під сукном в Адміністрації без підпису через прохання деяких телеканалів, що полюбляють концерти Баскова і Кобзона. Думаю, Україна дорожча від ідеологічних бачень деяких керівників нібито українських телеканалів. Сподіваюсь, що Президент зверне увагу і підпише закон, який сьогодні має статус "в ігнорі"», - написала Вікторія Сюмар.

Водночас у відповідь на звернення Президента України до власників і топ-менеджерів телеканалів збільшити частку української мови на телебаченні пані Сюмар зазначила, що такий законопроект уже готовий: «За мотивами звернення Президента Петра Порошенка — важливо приділити увагу гуманітарній політиці і відзначити прийнятий закон про збільшення частки пісень українською мовою. Дякую за заклик зробити те саме на телебаченні. Зробимо. Проект готовий».

Ельвіра Насібулліна для «Детектора медіа»

Фото - прес-служби Президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY