detector.media
07.09.2016 14:31
НАБУ перевірить квартиру Лещенка на корупційну складову – Холодницький
НАБУ перевірить квартиру Лещенка на корупційну складову –  Холодницький
Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Назар Холодницький доручив очолюваному ним відомству перевірити на наявність корупційної складової житло депутата від БПП Сергія Лещенка

Про це Холодницький написав у себе на сторінці у Facebook.

«Доручив НАБ України перевірити інформацію, викладену в засобах масової інформації щодо законності набуття у власність народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у місті Києві», написав очільник відомства.

Він також зазначив, що якщо злочин буде встановлено, «антикорупційними органами буде вжито всіх передбачених законом заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності».

У себе на сторінці у Facebook Сергій Лещенко опублікував заяву, в якій просить НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбаного ним житла.

«Стверджую, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України. Зауважу, що я був співавтором нового ухваленого законодаства про відкриті реєстри майна та створення незалежних антикорупційних інститутів – НАБУ та НАЗК. Як народний депутат та публічний політик вважаю за принципове прозвітувати перед суспільством у належний спосіб. Звертаюся із закликом до НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбання мною житла», – зазначив Лещенко.

Як писав «Детектор медіа», 6 вересня, в соціальних мережах обговорювалася купівля депутатом від БПП Сергієм Лещенком і його дівчиною Анастасією Топольською квартири в центрі Києва. Активіст Андрій Дзіндзя виклав в Facebook документи, які свідчать про те, що Лещенко купив квартиру вартістю близько 7 мільйонів. Пізніше на придбання колишнього журналіста також відреагувала і Мирослава Гонгадзе.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY