detector.media
07.09.2016 14:01
Спільне кіновиробництво з Росією різко впало – Європейська аудіовізуальна обсерваторія
Спільне кіновиробництво з Росією різко впало – Європейська аудіовізуальна обсерваторія
Російське кіновиробництво за останні п’ять років зросло на понад 50%, тоді як міжнародна копродукція з Росією різко впала. Про це йдеться у новому звіті Європейської аудіовізуальної обсерваторії (ЄАО).

За даними ЄАО, кількість фільмів, вироблених у Росії, зросла на понад 50% за останні п’ять років: з 89 до 134 художніх фільмів у дистрибуції.

Водночас кількість фільмів, знятих у копродукції з Росією, яка зростала з 2011 по 2014 роки, різко впала у 2015 році: з 24-32 фільмів на рік до лише 13 фільмів на рік (тобто з 27% до 10% від усіх випущених у Росії фільмів). У звіті це пояснюється відсутністю конкретної державної політики на підтримку міжнародної копродукції, а також фінансовою нестабільністю російських кіновиробників і їхньою поганою видимістю на світовому кіноринку.

ЄАО також констатує, що міжнародний ринок для російських фільмів досі є обмеженим, оскільки дві третини всієї зарубіжної аудиторії російських фільмів припадає на країни СНД (Україну, Казахстан і Білорусь), а з-поміж країн, що не входять до СНД, найбільше російських фільмів демонструються в Литві, Латвії та Естонії.

Повний звіт ЄАО «Кіновироництво та копродукція з Росією, експорт російських фільмів закордон» буде презентовано під час конференції «Кіноекспо» в Санкт-Петербурзі 22 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY