detector.media
07.09.2016 10:32
У Марганці депутат погрожував журналісту «Стоп корупції» та його родині через матеріали про «сміттєву мафію»
У Марганці депутат погрожував журналісту «Стоп корупції» та його родині через матеріали про «сміттєву мафію»
Депутат міської ради Марганця (Дніпропетровська область) Олександр Бондаренко натякав на фізичну розправу журналістові громадського руху «Стоп корупції» та модератору сайту «Марганецький очевидець» Володимиру Садикову та його родині

Про це повідомляється на сторінці «Стоп корупції» у Facebook.

 «Усе почалось ще під час засідання земельної комісії наприкінці серпня, уже тоді депутат Олександр Бондаренко почав сипати погрозами на мою адресу. Він вимагав, щоб я не проводив відеозйомку засідання. Політик знав, що я журналіст і представляю "Стоп корупції". Після закінчення заходу Бондаренко підійшов до мене та продовжив погрожувати через новини, пов'язані із вивезенням сміття у місті. Кричав, що не маю права його знімати і що це зараз смішки, а потім будуть сльози», – зазначає журналіст Садиков.

За словами журналіста, 5 вересня, у той час коли він разом із дружиною та донькою прямував у гості до рідних, його наздогнала автівка, з якої вийшов місцевий депутат Бондаренко та звинуватив журналіста у написанні статей про сміття у місті, запевняючи Садикова, що жодного відношення до цього не має.

«У розмові на підвищених тонах політик намагався усіляко психологічно тиснути на мою родину, особливо доньку. Наостанок нагадав, що нам ще жити в одному місті і щоб я думав що роблю і зважав на можливі наслідки. Припускаю, що він мав на увазі фізичну розправу за мою журналістку діяльність», – каже пан Садиков.

Як зазначено на сторінці «Стоп корупції»,  під час зйомок сюжету про «сміттєву мафію» у Марганці на Дніпропетровщині на знімальну групу «СтопКору» накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка – Віталій.

«Під час розслідування журналісти з'ясували, що мер міста доручила вивезення сміття приватній фірмі. За умовами конкурсу, який провели з порушеннями, непотріб мали вивозити за межі міста – до Нікополя. На ділі – відходи складують у самому Марганці на закритому полігоні. Фірма "Тандем Транс Сервіс", яка за сумнівних умов виграла конкурс, належить депутатові місцевої ради, голові однієї з політичних сил та поплічнику очільниці міста – Олександрові Бондаренку. Про це йшлося у розслідуванні "СтопКору". Журналісти навідалися за юридичною адресою фірми, втім на місці дізналися, що такого підприємства немає. Натомість, у будівлі розміщені оптика та ремонт ювелірних виробів, які належать братові Бондаренка. Коли чоловік побачив камеру, почав кричати, що проти знімання, а далі кулаком поцілив у камеру, нагадують деталі інциденту журналісти проекту. Нападник завдав матеріальних збитків проекту на 25 тисяч гривень», - йдеться на сторінці «Стоп корупції».

Після нападу на знімальну групу проекту прокурор Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області підписав повідомлення про підозру Віталію Бондаренку у зв’язку з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів «СтопКору». Окрім того, як зазначено, нападника оголосили у розшук.

Нагадаємо, наприкінці липня га журналіста громадського руху «Стоп корупція» Сергія Медяника напав власник дизельної автозаправної станції у Дарницькому районі Києва. Інцидент стався на вулиці Затишній.

На  фото - депутат Олександр Бондаренко та посвідчення журналіста Садикова

Фото: Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY