detector.media
05.09.2016 15:17
Геращенко не виключає провокації підпалу «НІС» власниками або менеджерами «Інтера»
Геращенко не виключає провокації підпалу «НІС» власниками або менеджерами «Інтера»
Народний депутат Антон Геращенко («Народний фронт») заявив, що відмова каналу «Інтер» одразу передати поліції запис з відеокамер задля розслідування підпалу будівлі «НІС», що виробляє програми для телеканалу, може свідчити про небажання власників встановити справжніх винуватців злочину.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Про пожежу на телеканалі "Інтер". Уявіть собі, що у Вас в будинку, не дай бог, сталася пожежа...Ви негайно надасте відеозапис того, що сталося, щоб можна було спробувати встановити особи паліїв, номери машин, на яких вони приїхали, або маршрути їх підходу до Вашого дому. Керівництво телеканалу "Інтер" відмовилося надати відео по "гарячих слідах" слідчо-оперативній групі, що приїхала на місце подій. Його довелося вилучати вже вночі в рамках постанови слідчого», - повідомив Антон Геращенко.

За його припущенням, це говорить про те, що «керівництво і власники телеканалу "Інтер" не бажають допомагати правоохоронним органам у встановленні істинних винуватців події».

«Не виключаю також, що спроба підпалу "Інтера", це таке собі бажання представити себе в ролі жертви, в першу чергу перед світовою спільнотою, яке болісно реагує на інциденти, пов'язані із засобами масової інформації, а в другу чергу - згуртувати свою телеаудиторію, підготувавши її до ще більш жахливим потокам цинічну брехню під час осіннього політичного сезону», - зазначає нардеп.

Він також назвав вечірній телемарафон «Інтера», присвячений подіям під будівлею «НІС» 4 вересня «маніпуляціми та перекручуванням фактів при повному ігноруванні іншої точки зору».

За його словами,  телеведуча «Інтера» показала газовий балончик «Терен», заявивши при цьому що саме цим балончиком користуються співробітники правоохоронних органів з натяком на те, що до підпалу можуть бути причетні правоохоронці.

«Я в свою чергу знайшов через Google мінімум 50 місць в Києві, де газовий балончик "Терен" можна купити будь-кому. Тому в стилі телеканалу "Інтер" заявляю, що так як газовий балончик "Терен" міг купити будь-хто, то не можна виключати версію провокації підпалу з боку власників / менеджерів самого телеканалу», - написав нардеп.

Антон Геращенко також заявив, що після оприлюднення переписки колишньої шеф-редакторки новин «Інтера», громадянки Росії Марії Столярової «серед думаючих людей не залишилося і тіні сумніву, що "Інтер" - це "п'ята колона" в українському медіа-просторі, завдання якої послабити і розвалити країну зсередини, повернувши її під зовнішнє управління Володимира Путіна».

«Незважаючи на звернення народних депутатів у березні 2015 року до Генеральної прокуратури з вимогою перевірити джерела коштів, на які купувався телеканал "Інтер" і підтвердити або спростувати факт того, що телеканал "Інтер" фактично контролюється резидентами Російської Федерації, зрозумілої відповіді не отримано досі . Не припустимо, щоб в українському медіапросторі працювали засоби масової інформації підконтрольні державі-агресору, яке розв'язало війну, в якій загинули близько 10 тисяч українців!», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - Антон Геращенко

Фото: hromadskeradio.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY