detector.media
05.09.2016 14:21
Порошенко доручив розслідувати напад на «НІС» і розібратися з «Інтером» згідно із законом
Порошенко доручив розслідувати напад на «НІС» і розібратися з «Інтером» згідно із законом
Президент Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Про це глава держави повідомив на нараді з керівниками силових відомств, йдеться на порталі президента.

«Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні.

«Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства. Це є наше принципове завдання і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсене Борисовичу, взяти це під особисту увагу», - сказав він.

«Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював - я впевнений в тому, що це не має жодного відношення до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами», - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації мають оцінюватися в рамках закону.

«Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб», - підкреслив президент.

На переконання глави держави, для цього Верховна Рада, за ініціативи Ради національної безпеки і оборони, має забезпечити це на законодавчому рівні.

«Прошу, Олександре Валентиновичу, скоординувати позицію з Парламентом законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері національної безпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави. Прошу взяти це негайно до виконання», - сказав Президент України, звертаючись до голови РНБО Олександра Турчинова.

Глава держави наголосив, що Служба безпеки України має забезпечити відповідне інформаційне і аналітичне забезпечення. 

Раніше  голова фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко заявив, що сьогодні, 5 вересня, біля 200 людей прямують з Білої Церкви (Київська область) до Києва для штурму офісу каналу «Інтер». Він також заявив, що штурмом керуватиме  екс-радника голови МВД Ілля Кива.

Як повідомлялося, сьогодні, 5 вересня, у Києві на вулиці Дмитрівській біля будівлі телеканалу «Інтер», яка огороджена парканом, близько 60 представників громадських організацій, добровольчих батальйонів та учасників бойових дій на сході України у складі українських Збройних сил вимагають припинити роботу телеканалу.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - під час наради

Фото: з Facebook Петра Порошенка

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY