detector.media
02.09.2016 16:40
СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»
СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»
Служба Безпеки України (СБУ) оголосила в розшук журналіста Юрія Ковальчука, який воював на боці бойовиків так званої «ДНР»

Про це повідомляє «Мост».

Як зазначено на сайті видання, журналіст – колишній житель Каховки та більш відомий у Херсоні як «Шкілет», переїхав жити до Москви.

Його розшукують у зв'язку з підозрою в створенні терористичної групи або організації (Стаття 258-3 Кримінального Кодексу України).

«Відомо, що каховський журналіст працював на антиукраїнське видання "Набат". У травні 2014 року рушив до Краматорська і Слов'янськ в якості військового кореспондента. Намагався популяризувати сепаратистський рух на Сході України, але замість цього став бойовиком "ДНР" . Після звільнення Краматорська і Слов'янська Ковальчук вступив в батальйон "Спарта", що знаходився під керівництвом бойовика Гіві. Брав участь в боях за Донецький аеропорт на стороні "ДНР". Після поранення, отриманого там, повернутися до лав бойовиків Ковальчуку так і не вдалося», - пише «Мост».

Нагадаємо, в липні цього року Ковальчук через соцмережі погрожував каховській журналістці Анні Садовій, а також обіцяв повернутися до Каховки і всіх «перевішати».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY