detector.media
02.09.2016 14:11
Затриманих у Беслані журналісток, які висвітлювали акцію протесту, відпустили
Затриманих у Беслані журналісток, які висвітлювали акцію протесту, відпустили
У Беслані відпустили кореспондентів «Новой газеты» Олену Костюченко та Діану Хачатрян з видання «Такие дела», які висвітлювали акцію протесту матерів, що втратили своїх дітей під час захоплення школи в місті 1 вересня 2004 року

Про це на своїй сторінці у  Facebook написала пані Костюченко.

Журналістів поліція затримала 1 вересня у Беслані під час панахиди за загиблими у теракті на тій підставі, що у Хачатрян нібито був «фальшивий паспорт», а Костюченко пред'являли «неналежне зберігання документів».

Пробувши в Правобережному відділку поліції близько двох годин, журналісток відпустили.

Крім того, як пише «Новая газета», було затримано і учасників акції – шістьох жінок.  На акції вони вимагали розслідування трагедії. Говорили про те, що під час звільнення школи, коли заручники знаходилися всередині, спеціальні підрозділи вели шквальний обстріл школи, в тому числі – з вогнеметів і танків. На футболках учасників акції були маркером написані звинувачення на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляє на своїй сторінці у  Facebook журналістка, жінки провели в неволі 14,5 годин та мають намір зняти побої, які отримали під час затримання. Кожній присуджено штраф у розмірі 20 тис. рублів та обов’язкові роботи.

Нагадаємо, 1 вересня 2004 року в школі №1 Беслана стався теракт: протягом двох з половиною днів в будівлі школи нападники утримували 1128 осіб. В основному заручниками були діти, їх батьки та працівники школи. В результаті теракту і при штурмі будівлі загинули 314 заручників, а кілька сотень людей отримали поранення.

На фото - зхатримані учасники акції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY