detector.media
02.09.2016 13:57
МЗС України засуджує обшук у кримської журналістки Ельмаз Абдувелієвої
МЗС України засуджує обшук у кримської журналістки Ельмаз Абдувелієвої
МЗС України рішуче засуджує неправомірні дії окупаційної влади щодо кримськотатарського народу, зокрема обшук в будинку журналістки проекту Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої.

Про це повідомила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца, передає видання «Крим.Реалії».

«Тривають обмеження прав кримських татар, фактично порушуються всі фундаментальні права і свободи. І за останні два роки Кремль перетворив півострів в зону залякувань і переслідувань. Ми в черговий раз вимагаємо від держави-окупанта припинити репресії корінного народу Криму», - зазначила представниця МЗС.

За її словами, випадок, який стався сьогодні з Ельмаз Абдувеліевою, є дуже показовим, оскільки нинішня влада Криму боїться свободи слова, свободи ЗМІ, їх мета - не допустити інформування світової спільноти про реальний стан справ на півострові.

Раніше заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв зажадав «негайної і жорсткої реакції» на обшук від дипломатичних служб України.

Нагадаємо, вранці, 2 вересня, силовики окупованого Криму почали обшук в будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої у Сімферополі (окупований Крим). За словами адвоката журналістки Джеміля Темішева, обшук не був пов'язаний з її професійною діяльністю.

За інформацією «Центра журналістських розслідувань», силовики шукали алкоголь, наркотики і заборонені речовини. На даний момент обшук закінчено, нічого з електронних носіїв вилучено не було.

На фото - Ельмаз Абдувелієва

Фото: Facebook Айдерa Муждабаєвa

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY