detector.media
31.08.2016 17:59
9 вересня буде оголошений фільм-номінант від України на Оскар
9 вересня буде оголошений фільм-номінант від України на Оскар
Український Оскарівський комітет оголосив про закриття прийому заявок для участі фільмів у відборі на висування на премію Оскар у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Про це йдеться у повідомленні Держкіно.

Цього року на розгляд Українського Оскарівського комітету було подано три фільми:

«Гніздо горлиці», реж. Тарас Ткаченко; «Пісня Пісень», реж. Єва Нейман; «Українські шерифи», реж. Роман Бондарчук.

9 вересня Український Оскарівський комітет оголосить назву фільму-номінанта від України на премію Американської кіно академії.

«Ми раді, що Український Оскарівський комітет не просто відновив свою роботу, але й прийняв на розгляд стрічки, якісний рівень яких демонструє справжню конкуренцію серед українських кінематографістів у боротьбі за найпрестижнішу професійну кінонагороду», - сказав голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, 22 червня між Державним агентством України з питань кіно, Національною спілкою кінематографістів України (НСКУ) та ГО «Асоціація продюсерів України» було укладено меморандум про налагодження довгострокового співробітництва й організацію діяльності Українського Оскарівського комітету.

12 серпня голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив, що Американська кіноакадемія визнала повноваження Українського Оскарівського комітету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY