detector.media
31.08.2016 17:28
Нацрада заборонила ще чотири російські канали
Нацрада заборонила ще чотири російські канали
31 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України (так званого «списку адаптованих каналів»).

З переліку вилучено чотири російські телеканали: «Радость моя», «Мир сериала», «Телерадиосеть благих новостей» (ТБН, TBN) та «Интересное ТВ». Відповідно, провайдери більше не мають права ретранслювати їх на території України. Натомість до так званого «списку адаптованих каналів» додано болгарські телеканали про туризм і подорожі Travel TV і Travel HD.

Підставами для вилучення російських каналів з переліку стали показ забороненого російського контенту, розміщення комерційної реклами і відсутність мовлення.

Зокрема, в ефірі телеканалу «Радость моя» Нацрада побачила 1 серпня програму «Ради чего стоить жить» про династію військових, що створює для глядачів позитивний образ російського офіцера. Регулятор вбачає в цьому порушення абзацу 9 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення».

На телеканалі «Мир сериала» і «Телерадиосеть благих новостей» Нацрада побачила комерційну рекламу, що є порушенням частини 9 статті 13 закону «Про рекламу», яка забороняє трансляцію на територію України реклами на іноземних каналах, що не підпадають під юрисдикцію держав-членів ЄС або держав, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Крім того, в ефірі «Мира сериала» регулятор виявив телевікторини, трансляції яких заборонені частиною 3 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення».

Телеканал «Интересное ТВ» вилучено з переліку, оскільки він припинив мовлення і був переформатований на телеканал «Мужское кино», щодо якого Нацрада не отримувала жодної офіційної інформації.

Слід нагадати, що раніше Нацрада ухвалювала рішення про вилучення телеканалів «Мир сериала» та «Радость моя» з переліку дозволених. Але протягом місяця, коли рішення ще не набули чинності, правовласники каналів надали гарантії усунення порушень, і їх у списку залишили. Цього разу Нацрада одразу після виявлених порушень вирішила вилучити канали з переліку.

Замість чотирьох заборонених російських каналів Нацрада додала до переліку два болгарські телеканали про туризм і подорожі Travel TV і Travel HD.

Таким чином, після внесених 31 серпня змін Перелік іноземних програм містить 157 телеканалів.

Нагадаємо, 28 липня Нацрада вилучила з так званого «списку адаптованих каналів» російський телеканал «Ностальгия», натомість додала до переліку американський російськомовний канал «Настоящее время» (Current Time).

Загалом за сім місяців 2016 року регулятор вилучив із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення (так званий список адаптованих каналів), 42 нішевих російських телеканалів натомість додав до переліку лише вісім телеканалів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY